Ekonomi Gayrimenkulde ‘diplomasi’ atağı

Gayrimenkulde ‘diplomasi’ atağı

10.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cannes’da 15 - 18 Mart arasında düzenlenecek MIPIM 2022’ye Türk gayrimenkul sektörü çıkarma yapacak. GYODER sektör adına uluslararası bir diplomasi yürütmeye hazırlanıyor.

Gayrimenkulde ‘diplomasi’ atağı

DUYGU ERDOĞAN - Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı için geri sayım başladı. Fransa’nın Cannes şehrinde 15 - 18 Mart tarihleri arasında düzenlenecek MIPIM 2022’ye Türk gayrimenkul sektörü de çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), bu buluşmada Türkiye’yi İstanbul Pavilyonu ile temsil edecek. Fuarın önceki yıllarında İstanbul çadırının bulunduğu alan daha görünür ve etkin bir yere taşınırken; çadır içinde proje maketleri yerine ileri teknoloji dijital ekranlarda tüm İstanbul’a ve şehrin marka projelerine yer verilecek. GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, iş ve yatırım olanakları yanı sıra küresel arenada ülkelerin hatta şehirlerin doğru anlatılmasının önemine dikkat çekerken, GYODER’in bu amaçla sektör adına uluslararası bir diplomasi de yürüteceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısına Mehmet Kalyoncu ve Başkan Yardımcıları Ayla Heyfegil, Neşecan Çekici, Tuğra Gönden katıldı.

Yatırımlar çeşitlendi

GYODER’in sektörün küresel çapta değişim ve talep dönüşümüyle şekillenen yeni süreçte global bir bakış açısıyla hareket ettiğini vurgulayan Kalyoncu, dernek olarak bu konuda sorumluluğu üzerlerine alıp yeni girişimlerde bulunduklarını belirtti. Bu konuya liderlik ederken öncelikli amaçlarının, gayrimenkulün sadece konut ve ofisten ibaret olduğu algısını değiştirmek ve alternatif gayrimenkul çözümlerinin üretimine dikkat çekmek olduğunu belirten Kalyoncu, “Türkiye son yıllarda ulaşım, enerji, sağlık gibi alanlarda altyapısını hızla geliştirdi. Kurulan bu altyapının sağladığı avantajla yeni gayrimenkul projeleri üretilecek. Bu sayede yeniden şekillenen ve çeşitlenen gayrimenkul sektörü, sadece konut, ofis gibi geleneksel geliştirme alanları olarak algılanmaktan ve anılmaktan çıkacak. Önümüzdeki dönemde lojistik, veri merkezi, sanayi, öğrenci yurdu, yaşlı bakım evi gibi projeleri daha çok konuşacağız ve daha çok üreteceğiz. Bu bakış açısı ve yaklaşım ile oluşturulacak vizyon, hem sektörümüz hem de uluslararası yatırımcılar açısından da fırsatlar barındırıyor” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Gayrimenkulde ‘diplomasi’ atağı

Türkiye’deki yatırım fırsatları anlatılacak

GYODER, katılımcı firmaların yabancı yatırımcılar ile bağlantı kurmasının yanı sıra fuardaki yabancı katılımcılara da Türkiye’deki yatırım potansiyelini ve fırsatları anlatmayı hedefliyor. Mehmet Kalyoncu, “Fuarın ilk günü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati İstanbul Pavilyonu’nun uluslararası açılışını gerçekleştirecek. Bu sene GYODER olarak ana amacımız MIPIM’deki kurumsal yabancı yatırımcılarla birebir görüşmelerin sağlanabilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturmak. Fuarın ikinci günü düzenleyeceğimiz yabancı yatırımcı kahvaltısı programın en önemli organizasyonu. Bu organizasyon ile katılımcılarımız, uluslararası fonlar ve yatırımcılarla bir araya gelip, somut yatırım fırsatlarından bahsetme imkanı bulacak.

Haberin Devamı

Gayrimenkulde ‘diplomasi’ atağı

Özel davet ile katılım sağlanan kahvaltıya 50’nin üzerinde üst düzey uluslararası yatırımcı, fon ve geliştirici hali hazırda katılım teyidi vermiş durumda. Bu sayının 100’e yaklaşacağını tahmin ediyoruz. Bugüne kadar MIPIM’de Türkiye’den bir kurumun düzenlediği en yoğun talebin olduğu program oldu. Ayrıca Amerikalı stratejist ve siyaset bilimci Dr. George Friedman  ağırlayacağımız kahvaltıda bir sunum gerçekleştirecek. PwC Türkiye’nin MIPIM için ilk defa hazırladığı ‘Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye’de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları’ raporunun özetini gönderdik” diye konuştu.

Ayrıca EY Türkiye katkılarıyla hazırlanan ‘Potansiyel Yatırım Fırsatları Türkiye’ adlı proje kataloğu da paylaşılacak.