Ekonomi Gaziantep’te depremin izleri siliniyor

Gaziantep’te depremin izleri siliniyor

29.04.2024 - 11:50 | Son Güncellenme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesindeki tüm illerde olduğu gibi Gaziantep’te de bir yıl gibi kısa bir sürede yapımını tamamladığı afet konutlarını hak sahiplerine teslim etmeye devam ediyor.

Gaziantep’te depremin izleri siliniyor

Gaziantep’te yıkılan evlerinin yerine yeni sağlam ve güvenli konutlarına kavuşmanın sevincini yaşayan Mahmut Alan, “Cumhurbaşkanımız da Bakanımız da verdikleri sözü tuttular. Evleri çok güzel bir şekilde yapıp bize teslim ettiler” diyerek teşekkürlerini dile getirdi. Bakan Mehmet Özhaseki de, “Depremzede kardeşlerimizi evlerine kavuşturmak için tüm ekibimizle, aralıksız çalışıyoruz. Yuvasına yerleşen her bir vatandaşımızı gördükçe mutluluğumuz ve gücümüz daha da artıyor.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından güçlü şehirler inşa etmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bakanlık, bugüne kadar yapımını tamamladığı 76 bin konut ve köy evinin anahtarlarını hak sahiplerine teslim ederken; aileler de yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

“CUMHURBAŞKANIMIZ SÖZ VERDİYSE, TUTAR”

Depreme Gaziantep’teki evlerinde yakalanan Alan ailesi de yeni yapılan evlerine kavuştu. Bir yılda bu kadar güzel evin yapılarak yetişeceğini beklemediklerini ifade eden Mahmut Alan, “İlk başta inanmadık. Ancak, evleri çok güzel bir şekilde yaparak bize teslim ettiler. Şu an kafamızı rahat bir şekilde yastığa koyup uyuyabiliyoruz. Cumhurbaşkanımız da Bakanımız da verdikleri sözü tuttular. Allah hepsinden razı olsun.” diye konuştu.

Haberin Devamı

“AŞKLA, ŞEVKLE, GAYRETLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Mahmut kardeşimin de dediği gibi, Sayın Cumhurbaşkanımız verdiği sözü tutar. Depremzede kardeşlerimizi evlerine kavuşturmak için tüm ekibimizle, aralıksız çalışıyoruz. Yuvasına yerleşen her bir vatandaşımızı gördükçe mutluluğumuz ve gücümüz daha da artıyor. Aşkla, şevkle, gayretle çalışmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.