Ekonomi Genç girişimine 100 bin TL destek

Genç girişimine 100 bin TL destek

09.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Erken aşama girişimcilik programı TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!’ın 2021 finalinde, programın 100.000 TL finansal desteğini denizlerdeki plastik kirliliğini azaltmak amacıyla biyo-bozunur ağ ve halat üreten Marna girişimi kazandı.

Genç girişimine 100 bin TL destek

EKONOMİ SERVİSİ - Türkiye’nin 80 ili ve 183 üniversitesinden alınan başvurular arasından finale kalan bu beş girişimi, TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski ile önceki dönem TÜSİAD başkanlarından Ümit N. Boyner, Cansen Başaran-Symes ve Erol Bilecik değerlendirdi. Programın farklı aşamalarında rol oynayan yatırımcı, girişimci ve profesyonellerden oluşan ekosistem jürisi de final değerlendirme sürecine oyları ile katkı sağladı.

Haberin Devamı

Simone Kaslowski, “Gençleri güçlendirecek her adım dünyamızı dönüştürme potansiyeline sahip. İşte bizler tam 10 yıldır TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!’ı bu gaye ile yürütüyor, büyütüyoruz. Girişimcilik uzun soluklu, sabır isteyen, mücadele gerektiren bir iş. 2011’de temellerini atılan bu girişimin her yıl etki alanını genişletmek için çalıştık. Girişimcilik ekosistemindeki gelişmelere paralel olarak bu programın süreçlerini optimize etmek, kendi kendini besleyen bir ekosistem oluşturmasına öncülük etmek, zorlu ama eşsiz bir deneyim oldu” diye konuştu.