Ekonomi Girişimciler yarıştı Türk tekstili kazandı

Girişimciler yarıştı Türk tekstili kazandı

31.10.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) ve TÜBİTAK iş birliğinde düzenlenen TechXtile Start-Up Challenge, ödül töreniyle sona erdi.

Girişimciler yarıştı Türk tekstili kazandı

13 proje yarıştı

Tekstilde yeni teknoloji ve metotlarla, katma değerli ihracatın artırılması amacıyla düzenlenen TechXtile Start-Up Challenge’ın son bölümünde, finale kalan 13 proje yarıştı. Önemli isimlerin jüriliğinde gerçekleşen yarışmada, birinciliğe, ‘Uyku Apnesini Engelleyen Yastık’ projesi ile Ümmgülsüm Torman ve Şeyma Kaya ulaştı. Yarışmada ayrıca, proje yazma eğitimi ödülüne layık görülen 3 Ar-Ge Merkezi de ödüllendirildi.

Yeni buluşlar

Değerlendirme sürecinin ardından, Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen finalde yarıştı. Ventures & Mentors League CEO’su ve Proje Koordinatörü Ufuk Batum ve UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin moderatörlüğündeki yarışmada; ikinciliği ise ‘Nemflora’ projesi ile Ahmet Yellice ve ‘Sıfır Atık Yaklaşımıyla Baca Gazı Arıtma Sistemlerinden Yerli Tasarım ORC’ projesi ile Bülent Kula paylaştı.