EkonomiGümrüklerde 1 milyon paket kaçak sigara yakalandı

Gümrüklerde 1 milyon paket kaçak sigara yakalandı

17.09.2010 - 12:34 | Son Güncellenme:

.

Gümrüklerde 1 milyon paket kaçak sigara yakalandı

Güneydoğu Avrupa İşbirliği Girişimi (SECİ) Sınır Aşan Suçlarla Mücadele Merkezine üye ülkeler ile Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’nün katılımı ile 10 adet uluslararası operasyon gerçekleştirildi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Neşet Akkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Girişimi (SECI) ve ikili ülkelerle yaptıkları operasyonlarda Türkiye’ye kaçak yollardan sokulmaya çalışılan piyasa değeri yaklaşık 5 milyon TL olan, 1 milyon 65 bin 995 paket kaçak sigara ele geçirildiğini belirtti.

-SHADOW IV OPERASYONU SECI

Haberin Devamı

Türkiye Ulusal İrtibat Noktası olan Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ile söz konusu merkeze üye Bulgaristan, Romanya, Moldovya, Yunanistan, Bosna-Hersek, Makedonya, Arnavutluk, Hırvatistan, Slovenya, Sırbistan, Karadağ ve Macaristan’ın katılımı ile yapılan operasyonlara ilişkin bilgi veren Akkoç, bunlardan, "Shadow-IV" adıyla gerçekleştirilen operasyonda, Gürbulak Sınır Kapısında 8 bin 632 paket sigara, Habur Sınır Kapısında 21 bin 451 paket sigara, Mersin Limanında 26 bin 692 paket sigara, Atatürk Hava Limanında 3 bin 420 paket kaçak sigara yakalandığını belirtti.

Gerçekleştirilen operasyonlara SECI’ye üye ülkelerin yanı sıra diğer ülkelerin de katılım sağlayabildiklerini ifade eden Akkoç, Haziran ve Temmuz aylarında başlatılan Sirocco Operasyonu’na, 27 Avrupa Birliği üyesi ülkenin yanı sıra, Cezayir, Fas, Filistin, Karadağ, Lübnan, Mısır, Ürdün, Suriye ve Tunus’un da katılım sağladığını söyledi.

Akkoç, uluslararası yolcu ve yük sevkıyatlarına ilişkin istihbari bilgilerin, Romanya’da bulunan SECI Merkezinde toplandığını ve yapılan risk analizleri sonucu şüpheli görülen sevkıyatların değerlendirilmek üzere ilgili ülkelerle paylaşıldığını kaydetti.

-KAÇAKÇILIKLA MÜCADELEDE HER TÜRLÜ ÖNLEM UYGULANACAK

Haberin Devamı

Hem Türkiye’de, hem de uluslararası alanda kaçakçılıkla mücadelede kararlı olduklarını vurgulayan Akkoç, kaçakçılıkla mücadelede uzmanlaşan Gümrük Muhafaza ekiplerinin, X-Ray ve test kitleri gibi modern teknik cihazların yanı sıra, narkotik, tütün ve patlayıcı detektör köpeklerinin de kullanımı ile kaçakçılıkla mücadeleye etkin olarak devam edeceklerini ifade etti.

KEŞFETYENİ
Fotoğraflar olay olmuştu! Tren yolculuğunun maliyeti dudak uçuklattı
Fotoğraflar olay olmuştu! Tren yolculuğunun maliyeti dudak uçuklattı

Cadde | 30.05.2025 - 07:57

Hande Erçel ve Hakan Sabancı aşkı doludizgin devam ediyor. Sık sık tatile giden ikili Roma-Paris hattında yolculuk yapmıştı. Yolculuğun maliyeti ortaya çıktı.

Yazarlar