Ekonomi Güngör Hoca’ya elveda

Güngör Hoca’ya elveda

23.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk ekonomi basınının duayen ismi, Güngör Uras Hocamızı, son yolculuğuna uğurladık.

Güngör Hoca’ya elveda

En zor ekonomik konuları bile Ayşe Hanım Teyze ve Ali Rıza Amca örnekleriyle halkın anlayacağı dilde kaleme almasıyla tanınan Prof. Dr. Güngör Uras’ın Bebek Hümayun-u Abad Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine, iş, medya, siyaset dünyasının önde gelen isimleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Güngör Uras’ın eşi Nuran Uras, kızı Elif Uras ve torunu Lukas Ali cami avlusunda taziyeleri kabul ederken Uras’ın sevenleri tabutunun başında dua etti.

Güngör Hoca’ya elveda

Lukas Ali’nin dedesine son vedası herkesi duygulandırdı.

Uras’ın cenaze törenine, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı, UEFA ve FIFA Onursal Üyesi Şenes Erzik, Demirören Medya Grubu Başkanı ve Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz, sanatçı Erol Evgin ile iş, ekonomi ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Haberin Devamı

Güngör Hoca’ya elveda

Ayşe Teyze çelengi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin çelenk gönderdiği cenazede Güngör Uras için hazırlanan çelenklerin birinde, Ayşe Teyze ve Ali Rıza Amca isimlerinin yer alması dikkat çekti. Uras’ın cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Güngör Hoca’ya elveda

‘Sen Dışişleri Bakanı olursun’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güngör Uras’ın vefatı sonrası Milliyet’e taziye mesajını iletirken bir anısını paylaştı. Çavuşoğlu, Aralık 2003’te Japonya’ya yapılan ziyaret sırasında Güngör Uras’la sohbet ettiklerini belirterek, “Bu seyahatte benim Japonca bildiğimi öğrenince, ‘Hem çok girişkensin, hem dil biliyorsun. Sen ileride kesin Dışişleri Bakanı olursun’ dedi. Aynı öngörüsünü Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı olduğum dönemde de yineledi. Bana o dönemde de ‘Çok girişkensin. Sen Dışişleri Bakanı olursun’ demişti” ifadelerini kullandı.

Güngör Hoca’ya elveda

Yeri zor doldurulur

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Güngör Uras’ın yazdığı yazılarla Türkiye’de milli ekonomiyi kalkındırmaya çalışan önemli bir gazeteci olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, “Yeri zor doldurulacak birisidir. Ayrıca tabii en büyük maharetlerinden birisi de ekonomi gibi zor bir konuda görüşlerini Ayşe Teyze’nin anlayabileceği bir tarzda anlatabilmesidir. Makalelerinde güncel konuları ele aldı ama sonuçta yazdığı yazılar Türkiye’nin ekonomi tarihinin bir yerde yansımasıdır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

Güngör Hoca’ya elveda

Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç, “Güngör Uras’la Milliyet Gazetesi’nde 20 yıldan bu yana çalışıyoruz. Güngör Hocam her sabah ‘Söyle bakalım evladım, bugün ne var?’ diye arardı. Bize yol gösterirdi. Hep öğrenmek isterdi. Hep öğrenciydi. Allah gani gani rahmet eylesin” dedi.

Güngör Hoca’ya elveda

Güngör Uras son yolculuğuna Bebek Camisi’nden uğurlandı. Cenazeye iş, siyaset ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Güngör Hoca’ya elveda

‘Türk iş dünyasının hocasıydı’

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil:

“Büyük usta, ekonomi ve Türk iş dünyasının hocası Güngör Uras’ı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Bilgisi, araştırmacı kişiliği, fikirleri ve somut verilere dayalı yorumlarıyla ülkemiz ve Türk basını için büyük bir değer olan merhum hocamıza Allah’tan rahmet, Milliyet Gazetesi camiasına, basınımıza, kederli ailesi ile tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.”

Haberin Devamı

Güngör Hoca’ya elveda

‘Ülkemiz için büyük kayıp’

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil:

“Çok kıymetli bir büyüğümüzdü. Çok büyük bir değer ve kayıp. Okuduğum bir köşe yazarıydı. Hepimizin çok sevdiği, saydığı bir kişiydi. En zor ekonomik konuları bile Ayşe Teyze kimliğiyle basite indirger ve halkın anlayacağı şekilde yazardı. Ülke, basın ve hepimiz için büyük bir kayıp. Allah’tan rahmet diliyorum.”

Güngör Hoca’ya elveda