Ekonomi Güvenilir gıdaya ihtiyaç artıyor

Güvenilir gıdaya ihtiyaç artıyor

12.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dünyanın trend sektörlerini inceleyerek geniş ve kapsamlı raporlar hazırlayan GOOINN (Good Innovation)’in Araştırma Merkezi, FoodTech alanındaki inovasyon ve girişimcilik yetkinliğini artıracak tüm detayları ortaya koyan FoodTech Raporu’nu yayınladı.

Güvenilir gıdaya ihtiyaç artıyor

Rapora göre, gıda teknolojileri olarak bilinen FoodTech, özellikle dünyadaki iklim krizi, son yıllarda yaşanılan salgın, lojistik sıkıntılar ve daha birçok sebepten dolayı bugün önemli bir noktada. Bu nedenle güvenilir gıdaya, sürdürülebilir üretime, akıllı lojistik sistemlerine ve etkin tarım uygulamalarına duyulan ihtiyaç gün geçtikçe artmakta. Dolayısıyla bu ihtiyacı karşılayacak olan FoodTech sektörü oldukça ilgi çekiyor. Sektörde gıda ürünlerini geliştirmek, üretmek ve dağıtmak için son teknolojiler kullanılıyor. Güvenilir gıdaların seçimine, muhafaza edinimine, işlenmesine, ambalajlanmasına ve kullanımına yönelik uygulamalar da bulunuyor. Ayrıca tüketicilerin yiyecekler ile ilgili etkileşimlerine yönelik çalışmalar hız kazanıyor.

Haberin Devamı

342 milyar dolar

2019 yılında 220 milyar dolarlık bir pazara sahip olan ve dünya genelinde ilgi çekici bir hal alan FoodTech’in 2027 yılında 342 milyar dolara çıkması bekleniyor. Diğer yandan, FoodTech alanına yapılan yatırımlar hızla artıyor.