Ekonomi Halka arza geri sayımda gözü yabancı ‘zincir’de

Halka arza geri sayımda gözü yabancı ‘zincir’de

09.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Turizmden havacılığa, yeme - içmeden tekstile 65 markası bulunan Dorak Holding, yatırımlara hız vermeye hazırlanıyor. Bir basın buluşması düzenleyen Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü, mayıs - haziran ayları arasında halk arz planladıklarını da kaydetti.

Halka arza geri sayımda gözü yabancı ‘zincir’de

Körükçü’nün verdiği bilgilere göre 2023’ü yaklaşık 700 milyon dolar ciroyla kapatan ve 4 bin kişiye istihdam sağlayan holdingin bu yılki ciro hedefi 1 milyar dolar. Grup 2024’te 600 bin turisti Türkiye’de ağırlamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Yılda 10 milyon geceleme gerçekleştirdiklerini belirten Körükçü, Nevşehir merkezli oldukları için yatırımlarının yoğunluğunun Kapadokya’da olduğunu belirterek, “Kapadokya’da lüks kaya oteli Sacred Mansion’ı açtık. Japon şef Hiroki Tekamura imzası ile Takesushi Restoranı Ürgüp’te açıyoruz. Temmuz 2024’te de Marriot Hotel Kapadokya’yı açmaya hazırlanıyoruz” dedi.

12 oteli bulunuyor

İkisi İstanbul, biri Kuşadası, diğerleri Kapadokya’da olmak üzere 12 otelleri bulunduğunu söyleyen Körükçü şöyle devam ett: “Kapadokya’daki balon turizmi yatırımlarımız var. Bölgeye bir tema park kazandıracağız. İçinde 20 bin metrekarelik taşların arasına oyulmuş bir akvaryum olacak. İstanbul’da Hilton’un Curio Collection markası altında Hagia Sofia Mansions’ın işletmesini 25 yıllığına yürütüyoruz. Pamukkale’de devam eden ve 2025 yılında açmayı planladığımız bir otel yatırımımız bulunuyor. Bodrum’da da 300 odalı bir otel planlamamız var. Sur Balık’ın Dubai’ye de şubesini açtık. 2025’te New York ve Londra’da da Sur Balık açmayı planlıyoruz. Önümüzdeki dönem Japon ve Tayvanlı ortaklarla yurtdışında yatırımlar planlıyoruz. İlk olarak Türkiye’de 4, yurtdışında ise İspanya, İtalya, Almanya, Prag, Hırvatistan ve Avusturya’da otelleri olan 10 otelli bir zinciri satın alacağız.”

Haberin Devamı

Halka arz planları hakkında da bilgi veren Körükçü, “Restoran, balon, oteller ve mağazalarımızı halka açacağız. Çalışmaların sonuna geldik” dedi. Halka arzdan elde edecekleri kaynağı Avrupa ve Asya’da otel satın almaları için kullanacaklarını kaydeden Körükçü, şöyle devam etti:

“Hazırlıklarımızı bitirebilirsek mayıs - haziran aylarında halka açılacağız. Misafir potansiyelimiz dünyanın 5 kıtasından ağırlıklı olarak yüzde 90 yabancı uyruklu. Bu da Türkiye’ye döviz anlamına geliyor.”