Ekonomi Halkın yüzde 72’si ‘BES’in farkında

Halkın yüzde 72’si ‘BES’in farkında

09.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Katılım Emeklilik, Türkiye’nin sigorta, risk ve emeklilikle ilgili konulara yönelik algısının ölçülmesi için ‘Sigorta Okuryazarlığı Araştırması’ gerçekleştirdi. Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Halkımızın yüzde 72’si bireysel emeklilik ve özel sağlık sigortasının yarar sağladığını düşünüyor ama sigorta sahiplik oranının henüz yeterli seviyeye ulaşmadığını görüyoruz” dedi.

Halkın yüzde 72’si ‘BES’in farkında

Ayhan Sincek, “Halkımızın yüzde 73.4’ü; ‘Çocuğumuzun eğitim masraflarıyla ilgili kaygım var’ diyor ancak kaygısı olanların yüzde 76.3’ü bu konuda bir şey yapmamayı tercih ediyor. Oysa eğitimi güvence altına almak için bizim ve birçok sigorta şirketinin bünyesine eğitim sigortaları var” dedi.

Haberin Devamı

Tasarruf bilinci

Sincek, “Tasarruf bilinci oluşturmak ve gelecekte oluşabilecek birçok finansal sorunun bugünden önünün alınabileceğini anlatmak için önümüzdeki dönemde ‘Tasarruf eğitimleri’ vermeye karar verdik” dedi.

Sincek, “BES ve sigorta ürünleri ile ilgili daha bilgilendirici, daha ulaşılabilir materyaller üreteceğiz. Dijital kanalları içeriklerle zenginleştireceğiz” diye konuştu.