Ekonomi ‘Hamamın, saunanın yerini otopark alır’

‘Hamamın, saunanın yerini otopark alır’

27.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yerleşim yerlerinde araçların yol açtığı park ve trafik sorunlarının çözümü için hazırladığı yeni ‘Otopark Yönetmeliği’ Resmi Gazetede yayımlandı.

‘Hamamın, saunanın  yerini otopark alır’

İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, bunun ‘konut fiyatlarını düşürecek şekilde’ geliştirilebileceğini söyledi. Durbakayım, “Yeni yönetmelikle birlikte özellikle mevcut yerleşim birimlerinde gerçekleşecek kentsel dönüşümlerin sosyal donatı içeriklerinin tekrar elden geçirileceğini düşünüyorum. Konut maliyetini artıran sauna, hamam vs. gibi lüks donatılardan kaçınılacağını ve bunların yerine otoparkların alacağını öngörüyoruz” dedi.
Nazmi Durbakayım, bazı ülkelerde gerçekleştirilen projelerde otoparkların dairelerden ayrı olarak satıldığını, otopark ihtiyacı olanların mevcuttaki otoparkları ayrıca satın alabildiğini veya kiralayabildiği bilgisini paylaştı. Bu tip uygulamalarla otopark maliyetinden arındırılmış konut fiyatlarının daha ulaşılabilir seviyeye gerilediğini ifade eden Durbakayım, zamanla Türkiye’de de benzer uygulamanın hayata geçirilebileceğini kaydetti.