Ekonomi Hastalık ve kazaya karşı sigortalı kurbanlık

Hastalık ve kazaya karşı sigortalı kurbanlık

19.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Hayvancılık Genel Müdürlüğü ile TARSİM Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesinde TBMM’ye Türkiye’deki hayvan varlığı ve hayvanların sigortalanmasına ilişkin iki ayrı rapor sundu.

Hastalık ve kazaya karşı sigortalı kurbanlık

 

ÖNDER YILMAZ Ankara - Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş’un sunduğu rapora göre; yetiştiriciler; hastalık, kaza ve hırsızlık gibi nedenlerle hayvanlarına gelebilecek zarara karşı “hayat sigortası” yöntemine başvuruyor.

Haberin Devamı

Tarım Bakanlığı’nın raporlarına göre, Türkiye’de 18.1 milyon büyükbaş, 54,1 milyon küçükbaş hayvan var.

Avrupa’da birinciyiz

Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş’un sunduğu rapora göre; “Son 20 yılda hayvan varlığında yüzde 83 artış yaşanırken, Türkiye büyükbaş hayvan varlığı açısından Avrupa’da 2’nci, dünyada 22’nci, küçükbaş hayvan varlığında da Avrupa’da 1., dünyada ise 13. sırada.

TARSİM Genel Müdürlüğü’nün sunduğu raporda ise hayvanlara hayat sigortasının iki katına çıkarak patlama yaşandığı görüldü. Rapora göre; 2020’de hayat sigortası yaptırılan büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı bir önceki yıla göre 5.6 milyondan yüzde 101 artışla 10 milyon 353 bin 235’e ulaştı.

Veteriner onayı sonrası poliçe 

Haberin Devamı

TARSİM Genel Müdürü Serpil Günal, pandemiye rağmen sigortalılığı arttırmak için 22 sigorta şirketiyle 16 bölgeyi kapsayan sahada yoğun faaliyet gösterdiklerini kaydetti. Günal, sistemi şöyle anlattı:

“Hayvan Kayıt Sistemi var. Burada da kayıtlı hayvanları sigortalıyoruz, eksper gönderiyoruz; gerçekten orada o hayvanlar var mı bakıyoruz. Veteriner hekimimiz onayladıktan sonra direkt poliçeleştiriliyor ve poliçe bilgileri SMS olarak hem üreticilerimize ve yetiştiricilerimize, hem de acentelere bilgi olarak gidiyor.”