Ekonomi Her bankanın BES satan ortağı olmalı

Her bankanın BES satan ortağı olmalı

11.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

ING Emeklilik Genel Müdürü Jetse de Vries, “Artık banka müşterileri bireysel emekliliği talep edip soruyor. Çünkü güncel bir ürün. Bu açıdan her bankanın iyi bir emeklilik ortağına ihtiyacı var” dedi

Her bankanın BES satan ortağı olmalı

ING Emeklilik Genel Müdürü Jetse de Vries, bireysel emeklilik ürünlerinin artık banka müşterileri tarafından da talep gördüğünü, bu yüzden her bankanın iyi bir emeklilik ortağına ihtiyacı olduğunu söyledi. Bankaların sigorta şirketlerine önemli avantajlar sunduğunu ve bu nedenle banka kanalına yatırım yapmaya devam edeceklerini belirten Jetse de Vries, “Artık banka müşterileri de bireysel emeklilik ürünlerini talep ediyor ve soruyorlar. Çünkü bireysel emeklilik çok güncel bir ürün. Bu açıdan her bankanın iyi bir emeklilik ortağına ihtiyacı var” dedi.

‘İyi bir başlangıç yaptık’
Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) 2013 yılında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Jetse de Vries, “Aslında bu yıla çok iyi bir başlangıç yaptık. Ciddi büyüme rakamları yakaladık. Ancak yaz başında Türkiye’de yaşanan bazı gelişmeler, aynı zamanda FED’in aldığı birtakım kararlar, dünyadaki, özellikle gelişmekte olan piyasalardaki nakit akışlarını değiştirdi. Bunların Türkiye’deki finans sistemi üzerinde olumsuz bazı etkileri oldu. Bu açıdan üçüncü çeyreğin birçok banka için kar elde etme açısından çok daha zorlu geçtiğine inanıyorum. Dolayısıyla emeklilik ürünleri dışında diğer ürünlere yoğunlaştıkları bir dönem oldu” diye konuştu.

Yeni müşteride ciddi artış
Bu bakımdan, sektör genelinde bu dönem iki şey gördüklerini belirten De Vries, “Özellikle temmuz ve ağustos aylarında üretimde azalma yaşandı. İkincisi, sistemdeki katılımcıların muhafaza edilmesinde sorunlar ortaya çıktı. Ödemeye ara veren ve sistemden çıkan katılımcılar oldu. Bunlara rağmen, yeni müşteri sayısında ciddi bir artış yaşadık. Fon büyüklüğümüz sektör ortalamasının yüzde 30 üzerinde gerçekleşti. Bu bizim için çok başarılı bir sonuç. Önümüzdeki dönem, dördüncü çeyrekte de, yılın ilk döneminde gördüğümüz büyüme hızının geri kazanılacağını ve çok daha iyi sonuçlara ulaşılacağını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Banka kanalı büyük avantaj’
BES’te banka kanalına sahip olmanın çok büyük bir avantaj olduğunu vurgulayan Jetse de Vries şunları söyledi: “Bankalar kendi satış ağlarını kullandıkları için bireysel emeklilik satışında oldukça etkinler. Bizim ING olarak ‘hibrid’ diye nitelendirebileceğimiz bir sistemimiz var: Hem gişe elemanları hem de satış temsilcileri emeklilik ürünlerimizi satıyor; bunların dışında bir de ING Emeklilik satış ekibi, şubedeki arkadaşlarımıza emeklilik satışlarında destek oluyor.”
“Bizim açımızdan banka önemli bir satış kanalı, çünkü bize müşteri portföyü sağlıyor. Banka da bizim uzmanlığımızdan faydalanıp iyi ürünler sunan bir ortağa sahip oluyor” diyen De Vries şöyle devam etti: “Bizim piyasa içindeki durumumuzu ve gelirimizi düşündüğümüz zaman emeklilik piyasasında sahip olunabilecek en iyi ortak olduğumuzu söyleyebilirim. Aslına bakarsanız, bankanın müşterileri de emeklilik ürünlerini talep ediyor ve soruyorlar, çünkü bireysel emeklilik çok güncel bir ürün. Bu açıdan her bankanın iyi bir emeklilik ortağına ihtiyacı var. ING Bank ve ING Emeklilik kardeş şirketler olduğu için zaten doğal olarak birlikte çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

NART’ın hedefi bir numaralı lokal oyuncu olmak
NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği'nin her yıl düzenlediği, başkanlığını Yavuz Canevi'nin yaptığı Danışmanlar Kurulu toplantısı, geçtiğimiz günlerde yurtiçi ve yurtdışından birçok üyenin katılımı ile İstanbul The Ritz - Cartlon Hotel'de gerçekleşti.
Açılış konuşmasını NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Levent Nart'ın yaptığı toplantıda Yapı Kredi Bankası Başekonomisti Profesör Doktor Osman Cevdet Akçay da İfrattan Tefrite, Tefritten Normale ismini verdiği Türkiye ekonomisinin kriz sonrası geldiği durumu anlatan bir sunum yaptı.
Levent Nart, açılış konuşmasında NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği Yönetim Kurulu yeni üyesi Yavuz Canevi'ni konuklara tanıttı. Levent Nart, toplantıda ayrıca NART Danışmanlar Kurulu'na katılan iki yeni üyeyinin de duyurusunu yaptı.

Kârlılık yüzde 32 arttı
Nart, İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı ve Fibrobeton Kurucu Başkanı Dündar Yetişener ile İsviçrenin inşaat sigortaları Lideri National Suisse Assurance'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hans Künzle'nin bundan sonra NART Danışmanlar Kurulu'nda yer alacaklarını söyledi.
NART Danışmanlar Kurulu'nda küresel ve yerel pazarın önemli holding ve kuruluşlarının başkan ve CEO'larının da aralarında bulunduğu 17 üye yer alıyor.
Levent Nart, NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği ile ilgili olarak ise büyüme bilgilerini dinleyicilerle paylaştı:
"Kârlılığımız 2012'de yüzde 28 dolaylarında arttı. 2013'ün ilk yarısında ise bu oran yüzde 32 olarak gerçekleşti. Amacımız hem Türkiye'nin hem de bölgenin bir numaralı lokal oyuncusu olmak ve yerimizi muhafaza etmek. Niş alanlarda pazar lideri olmak ve piyasayı yeni ürünlerle tanıştırmak istiyoruz."

Haberin Devamı

Anadolu Sİgorta’nın reklamlarına krİstal ödül
Anadolu Sigorta, Sağlıkta Fırsat Poliçesi reklam filmleriyle 25’nci Kristal Elma Ödülleri’nde 3 ödül birden kazandı. Sigortacılık ve Diğer Finansal Hizmetler Kategorisi’nde MR filmi ile Kristal Elma ödülüne layık görülen Anadolu Sigorta, aynı kampanyanın ikinci filmi olan Tomografi filmi ile de Gümüş ödül aldı. Anadolu Sigorta Viral Proje Hizmet kategorisinde de Bir Aşkın Röntgeni filmi ile bronz ödülün sahibi oldu.
Ödül töreni Santral İstanbul'da gerçekleştirildi. Kristal Elma ve Gümüş ödül, TBWA\ISTANBUL tarafından iki farklı versiyonda hazırlanan filmlere verildi. Filmlerde, MR ve tomografi masraflarını ucuza getirmeye çalışan iki kişinin hikayeleri anlatılıyor.
İlk filmde beyin tomografisini çekmesi için fotokopi görevlisini ikna etmeye çalışanı, ikincisi X-Ray cihazından geçerek bel MR’ı çektiren adam, izleyenleri güldürüyor.

Haberin Devamı

HDI sigorta yeniden yapılanma sürecine girdi
HDI Sigorta oto branşındaki odaklılığını oto-dışına kaydırarak portföy çeşitliliğini sürekli olarak geliştiriyor. HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, bu stratejinin başarılı olacağına inandığını belirtti ve ekledi:
“2013 yılı ilk altı ay sonuçlarına baktığımızda teknik kâr elde ettiğimiz gözüküyor. Sigorta sektörünü kar elde etmekte zorlandığı bu dönemde bu sonuçların büyük bir başarı olduğunu düşünüyorum. Hem şirket çalışanlarımızın hem de iş ortaklarımızın verdiği destek ile sene sonu hedeflediğimiz sonuçlara ulaşacağımızı umuyorum.”
HDI Sigorta’nın Türkiye pazarına girdiği andan itibaren özellikle oto sigortalarında kendini hissettirdiğini belirten Ceyhan Hancıoğlu, ancak HDI Sigorta’nın, uzunca bir süredir diğer branşlara da ağırlık vermeye başladığını söyleyerek, "HDI Sigorta olarak çok başarılı bir yeniden yapılanma sürecine girdik” dedi.
HDI Sigorta; 150 ülkede faaliyet gösteren Alman Talanx grubunun bir parçası.

Haberin Devamı

Liberty’nin projesi ‘Baykuş Ödülü’ne layık görüldü
Türkiye Araştırmacılar Derneği’nin, sektördeki başarılı pazarlama ve sosyal araştırmaları ödüllendirmek için bu yıl ilkini Feriye’de düzenlediği Baykuş Ödülleri etkinliği kapsamında, Liberty Sigorta “Kamuoyu ve Sosyal Araştırmalar - Sosyal Baykuş” kategorisinde “Bronz Baykuş Ödülü”nü aldı.
Ödülü, Bahçeşehir Üniversitesi'ni temsil eden ve araştırmanın danışmanlarından Prof. Dr. Nilüfer Narlı ile Liberty Sigorta Pazarlama Direktörü Hanzade Aytaçlı birlikte aldı.
Bronz Baykuş Ödülü’nün, 2012 yılında Bahçeşehir Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdikleri Türkiye Trafik Risk Haritası çalışmalarıyla aldıkları ikinci ödül olduğunu belirten Aytaçlı şözle devam etti:
“Araç kullanırken emniyet kemeri takma, cep telefonu kullanma ve hız sınırlarına uyma konularında Türkiye’nin resmini çekmeyi, duyarlılık yaratmayı ve iyileştirici uygulamaların geliştirilmesine olanak sağlayacak bir bilgi altyapısını oluşturmayı hedefledik.”

Pierre de Villeneuve, BNP Paribas Cardif’in CEO’su oldu
Pierre de Villeneuve, BNP Paribas Cardif’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su olarak atandı. 12 Ekim 2013 itibarıyla yeni görevine başlayacak olan Pierre de Villeneuve, BNP Paribas Cardif’in kuruluşundan bu yana şirket bünyesinde sigorta sektörüne hizmet ediyordu. En son BNP Paribas Cardif’in CEO Vekili unvanı ile 2004 yılından bu yana da İcra Komitesi üyesi olarak görev yapan Villeneuve, BNP Paribas Cardif’te hem CEO hem de Yönetim Kurulu Başkanlığını birlikte yürütecek.
BNP Paribas Grup CEO’su Jean-Laurent Bonnafé, “Çalışanlarının kalitesi ve profesyonelliği sayesinde BNP Paribas Cardif, sigorta dünyasının en önemli oyuncularından biri ve grubumuz açısından da stratejik bir iş kolu haline geldi. Pierre de Villeneuve, uzun yıllar BNP Paribas Cardif ailesinde üst düzey yöneticilik görevlerini başarıyla üstlenmiş ve şirketin büyümesinde önemli katkılar sağlamıştır” dedi.