Ekonomi Hükümetten memurlara %6-5’lik teklif

Hükümetten memurlara %6-5’lik teklif

13.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hükümet, memur ve memur emeklisine 2022’nin ilk 6 ayında yüzde 5, ikinci 6 ayında yüzde 6, 2023’ün ilk ve ikinci 6 ayı için yüzde 6- 6 ve enflasyon farkları teklif etti.

Hükümetten memurlara  %6-5’lik teklif

EKONOMİ SERVİSİ - Memur ve memur emeklilerinin maaş ve aylıklarına 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerin kapsamında, Kamu İşveren Heyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki toplantıyla sendikalara zam teklifini sundu. Toplantıda hükümetin teklifini açıklayan Çalışma ve Sosyal
Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Türkiye’deki enflasyon parasal bir sorun değil, daha çok maliyet enflasyonudur, özellikle döviz kurları üzerinden yaşanan dalgalanmaların yansımalarıdır. Bu bakımdan enflasyonu ciddi bir şekilde ele almak lazım. Enflasyona karşı hem sosyal koruma kalkanı oluşturulmak hem de enflasyonla mücadele stratejisine katkı yapmak gerekir. Konfederasyonlarımızın taleplerini değerlendirdiğimizde meselenin birkaç hususta düğümlendiğini görüyoruz. Bu sadece ücret artışı değildir. Bunlardan biri 3600 meselesidir. Biz de 3600 meselesinin bu sözleşme süreci içerisinde çözülmesi gerektiği görüşünü benimsiyoruz. Bu teklifi kabul ediyoruz. Diğer bir mesele, sözleşmeli personel meselesidir. Orada da sözleşmeli personelin haklarının yeniden düzenlenmesi,kamu personelinin haklarına sahip olunması konusunda bir teklif var. Bu teklif konusunda da benzer bir yaklaşıma sahip olduğumuzu altını çizmek isterim.”

Haberin Devamı

‘Revize edilmeli’

Hükümetin teklifini açıklamasının ardından memur sendikaları da görüşlerini dile getirdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu teklif, yeni bir teklifi zorunlu kılıyor. Dolayısıyla hükümet hiç beklemeden yeni bir teklifi çalışmalı” derken, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Bu teklifin mutlaka revize edilmesini ve beklentilerimizi karşılayacak bir artışla masaya gelinmesini istiyoruz” açıklamasını yaptı.