07.10.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Huntsman tarafından aynı arazi üzerinde yapılacak tesisin ve teknik merkezin, EHS (Çevre, İş Sağlığı ve Güvenlik), mühendislik ve kalite bakımından en yüksek standartları karşılayabilecek niteliklere sahip olacağının da belirtildiği açıklamaya göre, yeni tesisin inşasının 2021’in son çeyreğinde bitirilmesi hedefleniyor. Açıklamada şöyle denildi:
“İnşa edilecek yeni ve birinci sınıf tesis, polyester polioller, karışımlar, MDI prepolimerleri, sprey köpük ve poliüre üretim kapasitesine sahip olacak. Huntsman’ın tescilli TEROL teknolojisinin kullanılacağı tesiste, yıllık yüz milyonlarca PET şişenin geri dönüşümü sağlanarak, şirketin döngüsel ekonomiye katkısı artırılacak ve bu sayede söz konusu tesis sürdürülebilir bir yatırım haline gelecek. Tesis aynı zamanda Türkiye ve Orta Doğu’da Huntsman Building Solutions (HBS) için bir büyüme platformu işlevi görecek. HBS, dünyanın önde gelen Sprey Poliüretan Köpük sağlayıcılarından biri olup, aynı zamanda dünyanın en büyük beşinci yalıtım imalatçısı...”
Huntsman Polyurethanes Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Hindistan Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Steen Weien Hansen, “Türkiye, Avrupa’nın ikinci en büyük MDI bazlı poliüretan pazarı. Ayrıca, cazip demografik özellikleri ve geniş imalat sektörü sayesinde çok sayıda endüstriyel pazar ve tüketici pazarı segmentine erişim sunuyor” diye konuştu.
Huntsman Polyurethanes Türkiye ve Orta Doğu Bölge Direktörü Gülüm Selen Kabil de, “Yeni tesisin devreye girmesiyle faaliyetlerimizi çok daha güçlü bir şekilde yürüteceğiz” dedi.