Ekonomi ‘İç’eride icat çıkardı üretimi artıracak

‘İç’eride icat çıkardı üretimi artıracak

26.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İç giyimde inovasyon yapan Yeni İnci, üretimin azaldığı sektörde girişimcilere de teşvik veriyor. Furkan Atakan, “İşi bilen ancak kendisine tesis kuracak sermayesi olmayan kişilere destek oluyoruz” diye konuştu.

‘İç’eride icat çıkardı üretimi artıracak

İç giyim de teknolojiden payını alıyor. Türk üreticiler teknoloji kullanarak inovatif iç giyim ürünleri üretiyor. Yeni İnci’nin inovasyonları arasında manyetik dalgaları engelleyen sütyen, çarpık bacakları düz gösteren ve popo kaldıran tayt, kırışıklık önleyici göğüş yastığı bulunuyor. Firma ayrıca üretimin azaldığı iç giyimde üretim yapmak isteyenlere de teşvik veriyor.


Yeni İnci Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Furkan Atakan, yeni inovasyonlar üzerinde çalıştıklarını belirterek, manyetik dalgaları engelleyen sütyen ve teknolojik taytları bu yılbaşına kadar üretmiş olacaklarını söyledi. Atakan, bu tarz ürünleri ilk çıkarttıklarında insanların şüpheyle baktığını ama bugün artık talep edildiklerini aktardı. Furkan Atakan,” İnovasyonlara da imza atıyoruz. Protez sütyeni, popo kaldıran külot, kalçayı büyük gösteren külot, göğsü büyük gösteren sütyen, erkekler için göbek korsesi fark yaratan ürünlerimiz arasında. Bine yakın ürün çeşidimiz var” dedi.

Yurtdışında büyüme

Atakan, protez sütyen alanında da iyi olduklarına işaret ederek, meme kanserine de değindi. Atakan, “Türkiye’de meme kanseri görülme sıklığı son 20 yılda 2 kat arttı. Her yıl 25 bin tanı konuyor. Bu noktada bir sosyal sorumluluk projesi olarak protez sütyen üretip patentini aldık. Önemli bir soruna çare oldu. 5 yıldan beri üretimimiz her yıl yüzde 10 oranında arttı. Yılda 100 bin protez sütyen satıyoruz” diye konuştu.

‘İç’eride icat çıkardı üretimi artıracak

Furkan Atakan, yüzde 60 iç piyasa, yüzde 40 dış pazar ağırlıklı çalıştıkları bilgisini de vererek, şunları söyledi: “Pek çok ülkeye ihracatımız var. Azerbaycan ve İran gibi pazarlarda çok tanınıyoruz. Markamızla sahte üretim yapan da var. Amerika’dan da ihracat için talep geliyor. Biz de pazarlarda kendi markamızla yer almak istiyoruz. Uzun vadeli başarı markayla olur. Pazar sayımızı artıracağız. Ancak ihracatı hiçbir zaman iç pazarın üzerine çıkartmayız. Bu yıl 3 milyon 700 bin adet satış yapacağız.”

Girişimciye teşvik

Atakan, ayrıca iç giyim alanında üretim yapmak isteyenlere de teşvik verdiklerini vurgulayarak, “İç çamaşırı üretiminde büyük ölçüde kalifiye eleman açığ var. Hem girişimciyi desteklemek hem de sektöre yeni insanlar kazandırmak adına, işi bilen ancak kendisine tesis kuracak sermayesi olmayan kişilere teşvik veriyoruz. Bu kişilerin tesis kuracakları yerleri tutup, makineleri biz alıyoruz. Belli bir noktaya geldiklerinde de geri ödeme yapmaya başlıyorlar. İş kaygısı taşımadan Yeni İnci markasına çalışıyor, aynı zamanda da kendi işlerini kurmuş oluyorlar” açıklamasını yaptı.

‘İç’eride icat çıkardı üretimi artıracak

Mağazalaşma atağı

Yeni İnci markasıyla mağazalaşma atakları olacağını da belirten Atakan, “Maddam markasıyla üç mağazamız var. Yeni İnci markasıyla hep mağaza açın deniliyordu. Biz üretici olarak çok bu işe girmek istemedik. Ama ilk mağazamızı açacağız. Arnavutköy’deki Avlu 34 AVM’de ilk anlaşmamızı yaptık. 50 mağaza açmak istiyoruz” dedi.

Yeni üretim tesisi yolda

Furkan Atakan, üretimin zor olduğu bir dönemden geçildiğini de belirterek, “Geçmişe göre şartlar ağır. Bizim iki fabrikamız var. Bir tane de yurtdışında kuracaktık biraz beklemeye aldık. Şu anda erteledik vazgeçmiş değiliz. Satın alma gücünde düşme var. Biz ama geçmişten bugüne pek çok kriz yaşadık. Biz özsermaye ile krizlerde hep daha çok büyüdük.

Biz gücümüz kadar büyüyoruz. Bu dönemleri fırsat olarak da kullanıyoruz” diye konuştu.