Ekonomi İfrazlı Arsa Ne Demektir?

İfrazlı Arsa Ne Demektir?

27.05.2021 - 14:06 | Son Güncellenme:

Bir takım bilinmeyen kelimeler ile günlük hayatta karşılaşılmaktadır. Bu kelimelerin anlamının yapılan iş ve işlemler ile ilgili olarak bilinmesi gerekmektedir. İfraz ve ifrazlı arsa ifadeleri de emlak sektöründe sıkça karşılaşılan ve anlamı merak edilen kelimeler arasındadır. Peki, ifraz ne demektir? İfrazlı arsa ne anlama gelmektedir? Bu ifadeler ile karşılaşıldığında neler yapmak gerekir? İşte, ifrazlı arsa hakkında merak edilenler.

İfrazlı Arsa Ne Demektir

 İfraz tek başına bir kelime olarak, bölünme ve bölünmüş olma anlamına gelmektedir. Konunun arsa ve arazi ile ilgili olması, arazinin bölünmesi ve parsellere ayrılması anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

 İfrazlı Arsa Ne Demektir?

 Tapuda tek parça olarak kayıtlı iken parçalara bölünerek parsellere ayrılması işlemine arsanın ifraz olmuş şekli denmektedir. Böylece her parça başlı başına tapu kütüğüne arsa olarak kayıt olmaktadır. Tescil işlemleri bu yönde yapılmaktadır. Bir arazinin en değerli hale ulaşabilmesi için parselasyon işlemlerinin tamamlanması ve yapılaşma izninin yapılmış olması gerekmektedir.

 Arsa işlemlerinin gerçekleşmesi için arazinin ifrazına ihtiyaç duyulmaktadır. Haritalama işleminin bu doğrultuda yapılması gerekmektedir. Bunun için ilgili belediyelerin karar alması ve yetki vermesi gerekmektedir.