Ekonomi ‘İhracata 1 milyar $ katkı’ fuarı

‘İhracata 1 milyar $ katkı’ fuarı

17.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) İstanbul Ticaret Odası (İTO) iş birliği ile küresel alıcılarla sektörü buluşturan Texhibition İstanbul Kumaş ve Tekstil Aksesuarları Fuarı İstanbul Fuar Merkezi’nde açıldı.

‘İhracata 1 milyar $ katkı’ fuarı

Üç gün boyunca sürecek olan fuarın tekstil sektörünün 15 milyar dolarlık ihracat hedefine 1 milyar dolarlık katkı sağlaması bekleniyor. Fuarın açılışına Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Türkiye İhracatçıları Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, İTO Başkanı Şekib Avdagiç ve sektör temsilcileri katıldı. Rıza Tuna Turagay, fuarın İstanbul’un bir moda merkezi olabilmesi için önemli bir adım olduğunu söyledi. Turagay, “Tekstil ve hammaddeleri sektörümüzde dünya içerisindeki ihracat payımızı yüzde 3.1’e çıkararak 5.sıraya ulaştık” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’den tedarik...

İsmail Gülle ise, “Katma değerli ihracat hedeflerimiz doğrultusunda Texhibition İstanbul Fuarı, oluşturduğu ekosistemle son derece önemli. Tedarik zincirlerinde yaşanan dönüşüm süreci, ihracatımızı en üst lige taşıdı. Şimdi, bu ligde kalıcı olmak adına markalı, katma değerli, inovatif ürünlerimizle, bu ürünleri sunacağımız dünyanın dört bir köşesinden alıcılarla buluşacağımız fuarlarımızla marka olmalıyız” diye konuştu.

Sektörün 2021’de 12.9 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini dile getiren Ahmet Öksüz, şöyle konuştu:

“Aynı dönemde 200 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Son dönemde tedarik zinciri Asya’dan Türkiye’ye kayıyor. 2022 yılı için belirlediğimiz 15 milyar dolar ihracat hedefimizin 1 milyar dolarının bu fuar ile gerçekleşmesini bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Şekib Avdagiç ise, “Fuarımız her geçen yıl daha da büyüyerek, yeni trendlerinin belirlendiği, üreticiler ile dünyanın önde gelen markaları ve büyük perakendecilerinin bir araya geldiği, nitelikli Türk ürünlerinin yeni ihracat bağlantılarına kavuştuğu bir platform olacaktır” dedi.