Ekonomi İhracatın yıldızları ödülleri topladı

İhracatın yıldızları ödülleri topladı

27.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), 2020 yılının en başarılı ihracatçı firmalarını ödüllendirdi. İpek Böceği İhracat Ödülleri kapsamında 49 ödül ve 68 ihracat başarı sertifikası verildi.

İhracatın yıldızları ödülleri topladı

EKONOMİ SERVİSİ - Ödüller, çevrimiçi ortamda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Platin kategoride ödülleri sırasıyla Yeşim Satış Mağazaları, Fistaş Dış Ticaret ve Weavers Tekstil paylaşırken platin, altın, gümüş ve bronz olmak üzere 4 kategoride toplam 49 ödül ve 68 ihracat başarı sertifikası verildi.

Haberin Devamı

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin’in 2019 - 2020 yılı faaliyet sunumu ile başlayan programda Prof. Dr. Selva Demiralp de ‘Pandemi ve Ekonomi’ konulu bir sunum yaptı.

1 milyar dolar

Açılış konuşmasını yapan Engin, “Tüm zorluklara karşın Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği, 2020 yılını 1 milyar dolar ihracatla kapatmayı başardı. Pandemiye rağmen yaptıkları ihracat ve gösterdikleri performansla bu başarının mimarları olan firmalarımıza ödüllerini vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Normalleşme ile birlikte firmalarımızın performansı daha da artacak ve 2021’de çok daha güzel sonuçlar elde edeceğimize yürekten inanıyorum” dedi.

Rekabetin yeniden şekillendiğini ifade eden Engin, firmaların değişen şartlara hızla uyum sağladığını söyledi.