Ekonomi İnşaat fırsatçılarına 10 kat ceza geliyor

İnşaat fırsatçılarına 10 kat ceza geliyor

09.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Deprem bölgesinde çimento ve hazır beton konusunda fahiş artışlarının tespit edildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Özellikle beton fiyatlarında bu konuşuluyor. Buna müsaade edemeyiz. Başka yerde 1 liraysa burada 10 lira ceza vereceğiz” dedi. Yılmaz, ayrıca kademeli ve belli bir süreç içinde enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek istediklerini söyledi.

İnşaat fırsatçılarına 10 kat ceza geliyor

Son dönemde çimento ve hazır beton sektöründe dengesiz fiyat hareketleriyle ilgili şikayetlerin artmaya başladığını, özellikle Hatay ve Adıyaman’da fahiş fiyat konusundaki uygulamaların varlığını tespit ettiklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: “Gerekirse deprem bölgesindeki cezaları artıracağız.

Haberin Devamı

Diğer tarafta ceza 1 liraysa burada 10 lira yapacağız. Deprem ortamının fırsatçılık için kullanılmaması lazım. Bu durum kabul edilemez. Bu konuda tedbir alacağız.”

"GELECEĞİ İNŞA EDİYORUZ"

Yılmaz, ayrıca deprem harcamalarının da yatırım niteliğinde olduğunu ve ülkenin geleceğini inşa ettiklerini bu yüzden israf niteliği taşımadığını anlattı. Deprem bölgesinde 105 milyar dolarlık bir maliyet olduğunu ifade eden Yılmaz, “Şu an en önemli konu ekonomik, sosyal ve kültürel hayatın canlanması. Bu alanlara yoğunlaşıyoruz. Acil müdahale aşaması geride kaldı. Asıl şimdi başlıyoruz” dedi.

4 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya’da yapımı süren deprem konutlarında incelemelerde bulundu. 22 bin konutun inşa sürecinin devam ettiğini kaydeden Yılmaz, “Yıl sonuna kadar 4 bin konutun hak sahiplerine dağıtılacağını öngörüyoruz. Diğerleri de peyderpey gelecektir. Hak sahipliği de netleşiyor, vatandaşlarımızın kalıcı bir şekilde barınma sorunlarını bir an önce çözüme kavuşturacağız” dedi.

Haberin Devamı

Rezerv alanına yapılan deprem konutlarının yanı sıra altyapı ve sosyal donatıların da yapılacağını ifade eden Yılmaz, “Altyapı anlamında da ciddi bir çalışma içindeyiz. Depremin tahrip ettiği altyapıları hızlıca tamir ediyoruz. Burada da rezerv alanlar oluşturduk, buraların yol, su, elektrik, doğal gaz gibi altyapılarının yanı sıra eğitim, sağlık gibi sosyal donatıları da hızla yapacağız” şeklinde konuştu.