Ekonomi İnternetten satışa pandemi dopingi

İnternetten satışa pandemi dopingi

20.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Koronavirüsle birlikte evden online alışveriş arttı. Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, pandemiyle e-ticaret cirolarında sıçrama olduğunu belirterek, "Cirolara, büyümemize yansıdı" dedi.

İnternetten satışa pandemi dopingi

MİTHAT YURDAKUL Ankara - Basın mensuplarıyla bir araya gelen Çetin, platformlarında her ilden binlerce satıcı olduğunu belirterek, "Sattığımız malların yüzde 75'i Türkiye'de üretiliyor. Hakkari'de, Van'da üretilen ürünü nasıl Ankara ve İstanbul'a taşıyorsak, bundan sonraki hedefimiz Türkiye'deki ürünleri Berlin'de, Riyad'da, Dubai'de müşterinin kapısına kadar götürmek. Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinde bu potansiyelimiz var. Yurtdışında bazı noktalarda ayrıştırma merkezleri ve depolar kurmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Üreticileri 500 milyon müşteriyle doğrudan buluşturacaklarını ifade eden Çetin, "Almanya'daki müşteri, oradaki Trendyol aplikasyonundan girip ürününü satın alabiliyor. Almanca ve Arapça gibi lokal diller de entegre edilecek" bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Kargo kapasitesi

Çetin, pandemiyle e-ticaret cirolarında sıçrama olduğunu aktarırken, "Cirolara, büyümemize yansıdı. Ama Türkiye'de dijital pazar hala gelişmiş ülkelere göre düşük. Satıcılara saha eğitimi veriyoruz. Piyasanın potansiyeli var" dedi. Çetin, elektronik ticaretteki artışa karşılık kargo kapasitesinin yetersiz kaldığını söyledi.