Ekonomi ‘İran’ patladı onarım başladı

‘İran’ patladı onarım başladı

29.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ağrı Valiliği, Doğubayazıt ilçesinden geçen Türkiye-İran doğalgaz boru hattındaki patlamanın, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi

‘İran’ patladı onarım başladı

Valilikten yapılan açıklamada, saldırı sonrası meydana gelen patlamada oluşan yangının kısa sürede söndürüldüğü, boru hattı onarıldıktan sonra İran’dan doğalgaz akışının tekrar başlayacağı ifade edildi.

‘Tedbirler alındı’
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sabotaja sert tepki gösterdi. Sabotajın, yöredeki vatandaşları mağdur etme çabası olduğunu belirten Bakan Yıldız, dünkü açıklamasında, “Doğalgaz talebini karşılama noktasında tüm tedbirler alındı, bu konuda vatandaşlarımız ve sanayicilerimiz müsterih olsunlar. Vatandaşlarımız bunlara kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi, gözünü kan bürümüş bu katillere bu ülkeyi bırakmayacağımızı bilsinler. Bu yürek bizde fazlasıyla var” dedi.
Yıldız, son terör saldırılarının, HDP’nin ne kadar ikiyüzlü olduğunu gösterdiğini belirterek, “Resim bize, PKK’nın siyasi platformda HDP ile temsil edildiğini göstermektedir. Gerçek yüz ortaya çıkmıştır. HDP, çözüm sürecini istismar etmiştir. Süreci provoke etmiştir. HDP ve Demirtaş, aslına rücu etmiştir” diye konuştu.