Ekonomi İshak Alaton uğurlandı

İshak Alaton uğurlandı

14.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kalp yetmezliği teşhisiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Alarko Holding’in kurucusu ve onursal başkanı İshak Alaton (89), dün toprağa verildi.

İshak Alaton uğurlandı

Alaton için dün Neve Şalom Sinagogu’nda tören düzenlendi. Yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı törenin yapıldığı sinagogun bulunduğu sokak trafiğe kapatıldı. Törene katılanları Alaton’un eşi Margarete Olga Alaton, kızı Leyla Alaton ve oğlu Vedat Alaton karşıladı. Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Alarko Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih, Alarko Holding Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, işadamları Avi Alkaş, Zeynel Abidin Erdem ve Mehmet Cengiz, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Musevi cemaatinin önde gelen isimleri katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen tören sonrası Leyla Alaton’un bir konuşma yaptığı öğrenildi. Tören boyunca Alaton’un cenazesi sinagog önündeki özel soğutmalı araçta bekletildi. Törenin ardından Alaton’un cenazesi, Kilyos’taki Musevi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Alaton ailesinin taziyeleri, 14-15-17-18 Eylül tarihlerinde Ortaköy’deki Etz Ahayim Sinagogu’nda kabul edeceği öğrenildi. Alaton’un son duasının ise vefatının 7’inci günü olan 19 Eylül’de yapılacağı belirtildi.