Ekonomi İstihdam seferberliği sürüyor

İstihdam seferberliği sürüyor

28.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Depremzedelerin iş bulması için başlatılan seferberlik sürüyor. İŞKUR’un çalışmaları yanında dernek, kurum ve firmalar da depremzedelere istihdam imkanı yaratmak için kolları sıvadı. Her ilden ve sektörden destek yağıyor.

İstihdam seferberliği sürüyor

Hanife BAŞ - Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında diğer illere göç eden depremzedeler için başlatılan istihdam seferberliği sürüyor.

Haberin Devamı

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında 20 binden fazla kişiye hızlı istihdam sağlanacağı açıklandı. İŞKUR il ve ilçe müdürlükleri, deprem nedeniyle hizmet alanına giren konularda depremzedelere yönelik hizmet verirken, depremzedelerin işverenlerle buluşmasını sağlıyor.

Konya, Mersin, Isparta, Yozgat, Çerkezköy gibi il ve ilçelerde İŞKUR başkanları depremzedelere istihdam yaratmak için çalıştıklarını duyurdu. Vatandaşlara yönelik başta işe yerleştirme, danışmanlık, aktif ve pasif işgücü hizmetleri verilecek. İş gücü piyasasında işverenlerle temasta bulunularak depremzedelerin işe alımı konusunda iş birliği yapma çalışmalarına başlandı. Kamu kurumlarının seferberliği yanında pek çok özel kurum, firma ve dernek de depremzedeler için iş imkanı sağlayacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Kariyer ve iş bulma platformlarının hepsi Kariyer.net, Yenibiriş, Eleman.net, SecretCV, Youthall depremzedelerle işverenleri bir araya getirmek için kolları sıvadı. Turizmdeis.com platformu da iş arayan depremzedelerin istihdamına destek olmak için turizm sektörünün paydaşlarıyla istihdam seferberliği başlattı.

Çağrı merkezi hamlesi

Pek çok firma ve dernek de depremzedeleri doğrudan istihdam edeceğini duyurdu. Çağrı Merkezleri Derneği, depremzede istihdam seferberliği başlattı. Deprem bölgesinde olan veya bölgeden göç eden depremzedelerin istihdamına öncelik tanıyarak 10 bin depremzedeyi istihdam etmeyi hedefliyor.

Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) Başkanı Banu Hızlı, “Bölgedeki vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte eğitim, çalışma ve sosyal hayatlarına dönebilmeleri için elimizden gelen desteği vermek üzere böyle bir girişimde bulunmaya karar verdik. Depremzede vatandaşlarımız derneğimizin üyesi olan firmalara bu kapsamda iş başvurularını yapabilirler” dedi.

ŞOK Marketler, istihdamda önceliği depremzede vatandaşlara vereceğini açıkladı. 2023 yılı boyunca 81 ilde yapacağı tüm işe alımlarda işin gereksinimlerini sağlayan uygun adaylar arasından afetten etkilenenlere öncelik tanıyacak olan ŞOK Marketler, depremzedelerin iş gücüne katılıp tekrar ihtiyaçlarını karşılayabilir hale gelmesine ve gündelik hayatlarına dönebilmesine destek olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için istihdam seferberliği başlattıklarını duyurdu. 2 bin işletmeyle 30 bin istihdam yarattıklarını belirten Yılmaz, “Ankara’ya yerleşen ve hayatını yeniden kurmaya çalışan vatandaşların iş bulabilmeleri için destek sağlayacağız. İş arayan depremzede vatandaşlar, www.musiadankara.org.tr adresinde paylaşılan link üzerinden kayıt yaptırabilirler” dedi.

İstihdam seferberliği sürüyor

HER İLDEN VE SEKTÖRDEN DESTEK

İstihdam seferberliğine her şehir ve sektörden onlarca firma katıldı. Doğanlar Holding, 1.200 kişiyi istihdam edeceğini açıkladı. Europower Enerji ile Peak PV Solar için deprem mağdurlarına istihdam olanağı sağlayacağını bildirdi. Gaziantep merkezli Tiryaki Agro’nun kurucusu Ahmet Tiryakioğlu da depremzede istihdam edeceklerini duyurdu.

Haberin Devamı

Manavgat Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MASİAD) Başkanı Mücahit Tatar, ilçede deprem bölgesinden gelen vatandaşların iş bulmaları konusunda öncelik tanıyacaklarını belirtti.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği, Ankara Eczacı Odası, Dorak Holding, Çanakkale Prefabrik gibi her sektörden pek çok firma ve dernek de istihdam desteğini duyurdu.