06.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:
UŞAK AA
Yolculuğun ilk bölümünde Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir illeri geçilerek 15 saatin sonunda Ankara Tren Garı’na ulaşılıyor. Başkentten kalkan Doğu Ekspresi ile Kars’a kadar uzanan yolculuğun ikinci bölümünde ise Yozgat, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum illeri geçilerek Kars’a varılıyor.
Tarihi Doğu Ekspresi’nin yolcuları arasında ise bölge halkı ve doğu illerinde görev yapan memurların yanı sıra sadece Kars’a kadar bu yolculuğu yaşamak ve kenti yeniden görmek amacıyla yola çıkanlar da bulunuyor.
‘Anı biriktiriyor’
Emekli resim öğretmeni 59 yaşındaki Hayriye Sencer, fotoğraf sanatçısı oğlu Altuğ Sencer ile uzun zamandır hayal ettikleri Ankara-Kars tren yolcuğunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Yolculuğun kendileri için hayal edemeyecekleri kadar keyifli olduğunu, çok değişik coğrafyalardan geçtiklerini ifade eden Hayriye Sencer, “Çocukluğum Kars’ta geçti. Daha sonra babamın işi nedeniyle İstanbul’a yerleştik. 50 yıl önce Kars’tan trenle ayrılmıştık, şimdi 50 yıl sonra oğlumla Kars’a trenle yolculuk etmek beni çok mutlu ediyor. Tren anıların biriktirildiği tek ulaşım aracı. Uçakla bir saatte bir yerden bir yere giderken ne kadar anı biriktirebilirsiniz ki? Bu nedenle tren yolculuklarını çok önemsiyorum” diye konuştu.
Kardeşi, yeğeni ve iki kızıyla Kars’a tren yolculuğu için İstanbul’dan yola çıktıklarını ve Doğu Ekspresi ile yolculuk ettiklerini anlatan işadamı Oğuzhan Altuğ ise, kızlarının yolculuktan çok keyif aldığını dile getirdi.
Trendeki personel işinden memnun
Ankara-Kayseri arasında Doğu Ekspresi Tren Şefi olarak görev yapan 56 yaşındaki İhsan Karaca da, TCDD’de 33 yıldır görev yaptığını belirtti. Yolculukla ilgili bilgi veren Karaca, şunları kaydetti: “Ankara-Kars arasındaki mesafe bin 365 kilometre. Yaklaşık 24 saat süren yolculuk sırasında toplam 54 istasyon geçilecek. Trende 13 personel belirli periyotlarda değişiyor. İşimizi çok seviyoruz, yaşam tarzı yaptık” diye konuştu.