Ekonomi KABİNE UĞURLADI

KABİNE UĞURLADI

24.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

74 yaşında hayatını kaybeden İhlas Holding’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören, siyaset, iş ve medya dünyasından çok sayıda ismin katıldığı bir törenle toprağa verildi

KABİNE UĞURLADI

Tedavi gördüğü Memorial Hastanesi’nde önceki gün 74 yaşında hayatını kaybeden İhlas Holding’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören, dün toprağa verildi. Eyüp Sultan Camii’nde kılınan cenaze namazına, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda bakan ile iş, medya ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.
İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören’e 1990’da ABD’de Houston’da kız kardeşinden alınan böbrek nakledilmişti. İkinci böbrek naklini 2006’da Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde geçiren Enver Ören, sağlığının bozulması üzerine geçtiğimiz ay Memorial Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Önceki gün hayatını kaybeden işadamı Enver Ören için dün Eyüp Sultan Camii’nde ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi.
Camiye gelen binlerce kişi avluyu tamamen doldurdu.
Enver Ören’in cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından yüzlerce kişi tarafından cenaze arabasına kadar taşındı. Başbakan Erdoğan da Ören’in naaşına bir süre omuz verdi. Ören’in cenazesi, Eyüp Sultan Mezarlığı’ndaki aile kabristanında hocası ve kayınpederi Hüseyin Hilmi Işık’ın yanına defnedildi.

Haberin Devamı

Yoğun katılım oldu

Cenaze töreninde Enver Ören’in oğlu Mücahid Ören taziyeleri kabul etti.
Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu katıldı.
Cenazede ayrıca İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, sanatçı Orhan Gencebay, Sultan 2. Abdülhamid’in torunu Harun Osmanoğlu ile oğlu Kayıhan Osmanoğlu’nun yanı sıra iş ve medya dünyasından isimler, İhlas Holding Yönetim Kurulu üyeleri ve çalışanları ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Haberin Devamı

Birçok alana yatırım yaptı

Enver Ören, 1939’da Denizli’nin Honaz ilçesinde doğdu. Ören, Kuleli Askeri Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’ne girdi.
1961’de yüksek lisansa İtalya’ya gitti. Döndüğünde İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı.
Sonrasında, İhlas Holding, İhlas Vakfı, Bilim ve Teknoloji Vakfı ile Enver Ören Vakfı’nı kurdu.
Öğrenci yurdu da yapan Ören yaklaşık 3 bin öğrenicinin barınma sorununun çözümüne yardım etti. Kurucusu olduğu İhlas Holding bünyesinde, Türkiye Gazetesi, İHA, TGRT, radyo yayıncılığı, baskı merkezleri, bilim ve teknoloji dergileri yer alıyor.
Ören ayrıca, eğitim, sağlık, bankacılık, sigortacılık, inşaat, elektronik, otomotiv, endüstri, dış ticaret, bilgisayar, enerji, turizm, pazarlama, mağazacılık gibi sektörlerde de faaliyet gösteriyordu.
Ören’e 1990’da ABD’de Houston’daki Methodist Hastanesi’nde kız kardeşinden alınan böbrek nakledilmişti. İkinci böbrek naklini 2006’da Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde geçiren Enver Ören tedavisine İstanbul’da devam ediyordu.