Ekonomi ‘Kartla SGK primi farksız ödenebilsin’

‘Kartla SGK primi farksız ödenebilsin’

23.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, oda üyelerinin “kredi kartı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim ödemelerinde fark alınmamasını” talep etti. ATO’dan yapılan açıklamaya göre, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle SGK Başkanı İsmail Yılmaz, Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç ve Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürü Tuncay Cevheroğlu ile birlikte Baran’ı makamında ziyaret etti.

‘Kartla SGK primi farksız ödenebilsin’

ANKARA Milliyet - Sosyal güvenlik sistemindeki dönüşüm ve dijitalleşmeyle SGK tarafından sunulan hizmetlerin kalitesinde artış yaşandığına dikkati çeken Baran, “Üyelerimiz SGK prim ödemelerini kredi kartı ile yaptıklarında fark alınmaması konusunda taleplerini bizlere iletti” dedi.

Haberin Devamı

SGK Başkanı Yılmaz da ATO Başkanı Gürsel Baran’ın önerisine ilişkin çalışma yapabileceklerini söyledi. “Vergisini düzenli ödeyenlere yüzde 5’lik indirimin de dâhil olduğu 21 ayrı teşvik uyguluyoruz. 22’ncisinin de hazırlıkları devam ediyor” diyen Yılmaz, otomasyon altyapısında gerçekleştirdikleri iyileşmeler sayesinde başvuruların yüzde 85 oranında elektronik olarak yapıldığını anlattı.