Ekonomi Kısa çalışma ödeneği ne zaman ödenecek? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek?

Kısa çalışma ödeneği ne zaman ödenecek? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek?

15.05.2021 - 14:55 | Son Güncellenme:

Pandemi sürecinde devlet tarafından sağlanan destek paketleri arasında yer alan kısa çalışma ödeneği ile ilgili meraklı arayış devam ediyor. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanan vatandaşlar tam kapanma sürecinin sona ermesine sayılı günler kala, normalleşme planı başlamadan önce kısa çalışma ödeneği ne zaman ödenecek, kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek sorularını araştırmaya başladı. Konuya ilişkin detaylar günler öncesinde belli oldu.

Kısa çalışma ödeneği ne zaman ödenecek Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek

Kısa çalışma ödeneği ne zaman ödenecek, kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek? soruları yoğun ilgiyle karşılaşmaya devam ediyor. İlk olarak Mart ayında sona ermesi beklenen ardından süresi uzatılan kısa çalışma ödeneği hakkında peş peşe sorular gündemi kaplıyor. İşte kısa çalışma ödeneğinden yararlanan vatandaşların bilmesi gerekenler...

Haberin Devamı

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Kısa çalışma ödeneği ayın 5'in hesaplara geçmeye başlıyor.

Ödemeler vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatırılacak, IBAN bilgileri bulunmayan veya hatalı olan vatandaşlarımız ise ödeneklerini PTT üzerinden alabilecekler.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTECEK?

Kısa çalışma ödeneği 30 Haziran 2021 tarihinde sona erecek.

Kısa Çalışma Uygulaması

Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.