Ekonomi Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ile ilgili son dakika gelişmesi

Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ile ilgili son dakika gelişmesi

16.03.2021 - 14:15 | Son Güncellenme:

Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor? Kabine Toplantısı sonrası açıklanan kararlarla birlikte vatandaşlar koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan kısa çalışma ödeneği ile ilgili açıklamaları merak ediyor. Peki, kısa çalışma ödeneği bitiyor mu? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kısa çalışma ödeneği ile ilgili açıklamalar..

Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı Kısa çalışma ödeneği ile ilgili son dakika gelişmesi

Koronavirüs salgını döneminde sağlanan kısa çalışma ödeneği ile ilgili son dakika gelişmeler merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası kısa çalışma ödeneği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, ödenek ne zaman sona erecek?

Haberin Devamı

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BİTİYOR MU?

Sosyal Koruma Kalkanı Programı'yla vatandaşlara doğrudan aktarılan kaynağın toplam tutarının, 56 milyar lirayı aştığını belirten Erdoğan, salgın döneminde kısa çalışma ödeneğinin kapsamını genişlettiklerini ve şartlarını kolaylaştırdıklarını ifade etti.

Erdoğan, "Bu dönemde 3,7 milyon çalışanımıza 30 milyar lirayı bulan tutarda kısa çalışma ödemesi yaptık. Salgının seyrine göre peyderpey uzattığımız bu uygulamayı mart sonunda bitiriyoruz. Şartları kısa çalışma ödeneği almaya yetmeyen ve ücretsiz izne çıkarılan 2,5 milyon çalışanımıza 10 milyar liraya yakın nakdi ücret desteği ödedik. İşsizlik ödeneği kapsamında 1 milyon kişiye 5,5 milyar lira ödeme gerçekleştirdik. Normalleşme desteğiyle 3,6 milyar liradan fazla prim mahsuplaşması imkanı sağladık." diye konuştu.

Yazarlar