Ekonomi Kişiye özel boya üretiyor

Kişiye özel boya üretiyor

22.06.2010 - 01:40 | Son Güncellenme:

Boya ve yalıtım sektöründe faaliyet gösteren Terraco, kişilerin istekleri doğrultusunda boya üretiyor. Türkiye’ye 1988 yılında giriş yapan Terraco’nun 80 ilde bayisi bulunuyor

Kişiye özel boya üretiyor

Terraco Genel Müdürü Rauf Göktaş, çevreci ve yenilikçi ürünlerle boya ve yalıtım sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Üç yıl süren zorlu bir çalışmanın sonucunda Terraco’nun ürettiği Ecotherm ısı yalıtım sistemi, tüm performans testlerinden olumlu sonuç alarak Avrupa Birliği Teknik Organizasyonu’nun ETAG 004 belgesini almaya hak kazandı” dedi.
Türkiye’de gerçekleştirdiği üretimle Avrupa Teknik Onayı alan ilk ve tek firma olan Terraco’nun 11 ülkede üretim hattı bulunduğunu ifade eden Göktaş şunları söyledi:
“Terraco’nun Avrupa Birliği Teknik Organizasyonu’ndan aldığı bu belge AB standartlarında çevreci, insan sağlığına duyarlı ve kaliteli üretim yaptığını da belgeliyor. Her binanın bir ısı kimliğine sahip olma şartı yakında yürürlüğe giriyor. Bu sistem sayesinde binalarda mantolama ve ısı yalıtımı konusunda standartlar yakalanacak. Terraco Ecotherm ısı yalıtımını kullanan binalarda, enerji kimlik problemi olmayacak ve sorunsuz bir denetim süreci yaşayacak.”

Üretimin yüzde 25’i ihracata
Terraco’nun ısı yalıtım sektöründe sistem üreticisi olarak ilk 3 arasında bulunduğunu belirten Göktaş, “Bulgaristan, İngiltere, Cape Verde, Etiyopya, Güney Amerika, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, İrlanda, Romanya, Ukrayna, Irak ve Gürcistan’a ihracat yapıyoruz. Terraco Türkiye’nin cirosunun yüzde 20’sini, üretiminin ise yüzde 25’ini ihracat oluşturuyor” dedi.

Haberin Devamı

Defterdarlık’tan kiralık üç kantin
İstanbul Defterdarlığı Kartal Yenimahalle Soğanlık’taki Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 2 kantini ile Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi’nin kantinini bir ile 3 yıl arasında değişen sürelerde kiraya verecek.
Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ilk kantini 478 metrekaresi açık, 246 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 724 metrekare büyüklüğe sahip. Söz konusu kantin 3 yıl için kiraya verilecek. Toplam tahmini bedeli 750 bin TL olarak tayin edilen kantin için 225 bin TL de geçici teminat istendi.
Hastanenin Suzan Yazıcı Acil Tıp Merkezi önünde bulunan 80 metrekarelik diğer kantini ise bir yıllığına kiraya verilecek. Kiralama ihalesi için 450 bin TL tahmini bedel ve 135 bin TL de geçici teminat belirlendi. Bu kantinin ihalesi açık teklif usulü ile yapılacak.
Üçüncü kantin ise Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi’nde bulunuyor. Hastanenin 96 metrekarelik kantini 3 yıllığına kiraya verilecek.
Defterdarlık, 220 bin TL tahmini bedel tayin ettiği kantine üç yıl için 66 bin TL de geçici teminat istedi. Tüm kantinlerin ihalesi 16 Haziran 2010’da saat 14.00’te İstanbul Defterdarlığı’nda gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Kişiye özel boya üretiyor

Ayamama Deresi’ne neşter vuruluyor
Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü’nün daha önce yaptığı çalışmalarda Ayamama Deresi civarında 119 imara aykırı ve dere yatağını işgal eden yapıların yıkımını tamamladı.
Ayamama Deresi yatağında Küçükçekmece Basın Ekspres Yolu’nda izinsiz olarak yapılan otopark, depo ve sundurmadan ibaret 119 imara aykırı yapı tamamen yıkıldı. Yaşanan sel felaketinde sık sık ismi duyulan Evkur ise yıkım için gelen ekiplerden bodrum kat seviyesindeki işgalli bölümün yıkılmaması için süre istedi.
Yan kollarıyla birlikte 42 kilometre uzunluğundaki Ayamama Deresi’nin Kaynarca, Yenibosna ve Kadıyakuplu isimli 3 ana kolu ve 5 adet de yan kolu bulunuyor.

Ankara Pursaklar’da kat karşılığı inşaat
Ankara Pursaklar Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamalara göre, 3 bin 422 metrekare arsa üzerine yüksekliği serbest olmak üzere kat karşılığı bina yaptırılacak. Belediyenin arsası imar planlarında kentsel servis alanı olarak görünüyor.
Yaptırılacak olan bina için Pursaklar Belediyesi 4 milyon 365 bin 5 TL tahmini bedel tayin ederken geçici teminat olarak 130 bin 950 TL istedi.
İhale 30 Haziran 2010 tarihinde saat 10.00’da Ankara Pursaklar Belediye Başkanlığı Binası’nda gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Orman İşletmesi iki bina yaptıracak
Ankara Orman İşletme Müdürlüğü, kendi mülkiyetlerinde bulunan Altındağ Aydınlıkevler Mahallesi’ndeki 1026 metrekare arsa ve üzerindeki metruk idare binası karşılığında iki bina yaptıracak.
Yaptırılacak olan binaların arsaları Ankara Çubuk Cumhuriyet Mahallesi’nde ve Kırıkkale Kınıkköy Mevkii’ndeki orman sayılan alanda bulunuyor. İşletme, Altındağ’daki kendi mülkü için 883 bin 470 TL tahmini değer tayin ederken bu değişime ilave olarak binaların yapımını üstelenen firma ya da kişilerden bedel talep ediyor. İhale 29 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Kütahya Yoncalı’da kiralık termal tesis
Kütahya İl Özel İdaresi merkeze bağlı Yoncalı Kaplıcaları’nda mülkiyeti kendisine ait olan 16 bin 711 metrekare yüzölçümlü arsa ve üzerindeki Termal Oteli kiraya vermeyi kararlaştırdı. Yoncalı Kaplıcaları’nda kiraya verilecek olan termal otelde, 2 kral dairesi, 6 süit ve 65 adet standart oda olmak üzere toplam 150 yatak kapasiteli tesisle 20 motel ve 10 apart bulunuyor.
Yoncalı Kaplıcaları’ndaki termal tesis için Kütahya İl Özel İdaresi yıllık tahmini kira bedeli olarak 270 bin + KDV ve 8 bin 100 TL’de geçici teminat tayin etti. Yoncalı Kaplıcaları’nın kiralama ihalesi Özel İdare’de ve encümen huzurunda 1 Temmuz’da yapılacak.

Denizli’de 6 arsanın ihalesi 6 Temmuz’da
Denizli Belediyesi, kendi mülkü olan 6 arsasını satışa çıkardı. Denizli Belediyesi Bereketler, Yeşilköy ve Saraylar Mahallesi’nde satışa çıkardığı taşınmazları imar planlarında tercihli alan, ticari alan ve ticaret alanı olarak görünüyor. Belediyenin satışa çıkardığı arsaların büyüklükleri ise 425 metrekare ile 5 bin 500 metrekare arasında değişiyor.
Arsalar için tayin edilen tahmini bedeller de 587 bin TL ile 2 milyon 850 bin 900 TL arasında. Söz konusu arsalar için ihale sürecinde istenen geçici teminatlar ise 17 bin 622 TL ile 85 bin 527 TL arasında değişiyor. Belediye, ihaleyi 6 Temmuz’da gerçekleştirecek.