Ekonomi ‘KKM’yi eleştirenlerin iyi niyetinden şüpheliyim’

‘KKM’yi eleştirenlerin iyi niyetinden şüpheliyim’

16.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Kur korumalı TL mevduat (KKM) hesabını haksızca eleştirenlerin iyi niyetinden şüphe ediyorum” dedi.

‘KKM’yi eleştirenlerin iyi niyetinden şüpheliyim’

EKONOMİ SERVİSİ - Bakan Nebati, Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Kur Korumalı TL Mevduat hesabı, milletimizin tasarruflarını döviz yerine Türk Lirasına yatırmasını teşvik eden, bu sayede ekonomimize çok önemli katkı sağlayan bir enstrümandır. Tasarruf sahiplerinin 3te 1’i döviz yerine bu faydalı yatırım aracını tercih ediyor. Böylece hem ekonomik büyümemize katkı sağlıyor hem tasarruf ediyor hem de döviz kurlarında manipülasyon yapmak isteyen kötü niyetli güçlerin yoluna taş koyuyor. Ülkemizde enflasyonu tetikleyen aşırı kur hareketleri ile mücadelemizde vatandaşlarımızla birlik olmamızı sağlayan en önemli enstrümanlardan biri olan kur korumalı TL mevduat hesabını haksızca eleştirenlerin iyi niyetinden şüphe ediyorum.”

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı temmuz ayına ilişkin merkezi yönetim bütçe verilerini yayımladı. Buna göre bütçe 64 milyar TL açık verdi. Merkezi yönetim bütçe istatistiklerine göre, temmuzda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından dövizden dönen hesaplara ödenen tutar hariç kur korumalı mevduatta kur farkı olarak bütçeden tasarruf sahiplerine ödenen tutar 23.4 milyar TL oldu. Bu kalemdeki 5 aylık maliyet ise 60 milyar TL’yi aştı.

Yazarlar