Ekonomi Koç Holding’den 42 milyar yatırım

Koç Holding’den 42 milyar yatırım

11.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Koç Holding’in 57. Olağan Genel Kurulu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla Nakkaştepe’deki holding merkezinde gerçekleşti.

Koç Holding’den 42 milyar yatırım

Holdingden yapılan açıklamaya göre, salgın tedbirlerinin en üst düzeyde uygulandığı genel kurul toplantısında katılımcılar ile 2020 yılı faaliyet raporu paylaşılırken, yönetim kurulu raporu okundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, faaliyet raporu açıklamasında 2020 yılında tüm dünyanın ana gündem maddesi olan Kovid-19 salgınına dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Güçlü bilançomuz, dengeli portföy yapımız, yurt dışı gelirlerimiz ve etkin risk yönetimi politikalarımız sayesinde dimdik ayakta kalmayı başardık. 2020 yılındaki 11 milyar TL yatırımla beraber son 5 yılda 42 milyar TL yatırıma ulaştık, memleketimize güvendik ve inandık. ‘Ülkem varsa ben de varım’ yaklaşımında olduğumuzu tüm toplumsal paydaşlarımıza ispat ettik.”

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç da, “Koç Topluluğu, bu zor süreçte memleketimize en iyi şekilde hizmet etme gayesiyle kenetlendi. Hızla hayata geçirilen toplumsal destek projeleri, çalışanlarımıza sahip çıkışımız, iş ortaklarımıza yönelik destekler ve duyarlı iletişim çalışmalarımızla, ülkemizin salgınla mücadelesinde örnek gösterildik” dedi.

Gelirleri %20 arttı

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu da 2020 yılı faaliyet raporunda yer alan açıklamasında, holdingin finansal sonuçlarına ilişkin olarak şu bilgileri verdi:
“Özel önem verdiğimiz bilanço disiplini ve nakit akışı yönetimi sayesinde, geçmişte olduğu gibi bu krize de finansal açıdan hazırlıklı girdik. Pandemi sürecinde operasyonel masrafları titizlikle yönetmek ve faizlerdeki düşüşten faydalanarak kredi refinansmanına gitmek suretiyle önemli tasarruflar sağladık ve ilave nakit yarattık. 2020 yılında konsolide gelirlerimiz yüzde 20 artışla 183.8 milyar TL’ye ulaşırken, ana ortaklık payı net dönem kârımız ise 9.3 milyar TL oldu. Kombine yurt dışı gelirlerimiz 14 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.”