Ekonomi Kolda akıllı kapışma!

Kolda akıllı kapışma!

01.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Şu dönemde en popüler olan iki akıllı saat modeli Huawei Watch GT 2 ve Samsung Galaxy Watch Active 2. Bir süredir bu iki saati test ediyorum. Her ikisi de pek çok farklı özellik sunuyor. Stresi ölçme özellikeriyle öne çıkıyorlar

Kolda akıllı kapışma

Akıllı saatler günümüzün tekno aksesuarları arasında başı çekiyor. Bildirim ve takip için kullanılan akıllı saatlerden telefon görüşmelerinin cevaplandırılabilmesi ise onları hayatımızda farklı bir role büründürdü. Son dönemde pek çok akıllı saat lansmanı yapıldı. Şu sıra en popüler olanlar ise Huawei Watch GT 2 ve Samsung Galaxy Watch Active 2. Bir süredir bu iki saati test ediyorum. Yılbaşı öncesi önemli iki hediye alternatifi olabilecek iki telefonu karşı karşıya getirdim.

Kolda akıllı kapışma



Klasik ve spor ekran

Ekran: Bir akıllı saatin en önemli parçası ekranıdır. Çünkü gün içinde defalarca bu ekrana bakıyor olacağız. Watch GT 2’nin ekranı 2.39 inç boyutunda. Galaxy Watch Active 2 ise, 1.4 inç ekranla geldi. İki akıllı saat de dokunmatik Amoled ekrana sahip. Watch GT 2’in 42 mm’lik versiyonu olsa da şu anda 46 mm’lik kasa boyutu satışta. Watch Active 2’nin ise 40 ve 44 mm’lik iki kasa seçeneği var. GT 2, üç boyutlu cam tasarımıyle daha geniş ve sınırsız bir ekran sunuyor. Active 2 de hafif alüminyum ve paslanmaz çelik olmak üzere iki farklı materyalle geldi.
Tasarım: GT 2, yuvarlak kasa tasarımı ve daha belirgin iki tuşuyla bir kronografı andırıyor. Akıllı saatten ziyade daha fazla klasik saat görüntüsü veriyor. Active 2 ise, daha sportif görünüşlü ve daha küçük kasaya sahip. Fitnes takipçisi ve klasik saat arasında bir tasarım sunuyor. GT 2’nin ağırlığı 41 gram, Active 2’ninki ise 30 gram.

Kolda akıllı kapışma



Stresi de ölçüyorlar

Özellikler: Her iki saat de onlarca özellik sunuyor. Kalp ritmi, uyku, stres, hareket ve antrenman takibi ortak özellikleri arasında. Her ikisi de bluetooth aracılığıyla müzik ve bildirim kontrolünü destekliyor. GT 2, zengin sağlık programları ile daha fazla spor modu sunuyor. 190 veri türünün kesintisiz izlenmesini sağlıyor. En öne çıkan özelliği ise stres ölçümü. Saat bunu ölçmek için kullanıcıların HRV (kalp atış hızı değişkenliği) değerlerini kaydediyor. Nabzı sürekli ölçen saat, kalp atış hızına göre uyarılarda bulunuyor.

Active 2 de beslenme, antrenman, uyku ve diğer sağlıklı yaşama teşvik eden unsurlar için tavsiyelerde bulunuyor. 39 farklı antrenmanı takip edebiliyor. Samsung Health ile gerçek zamanlı stres düzeyini takip ediyor. Her iki saatte de mikrofon ve hoparlör özelliği sayesinde telefon görüşmeleri cep telefonunu çıkartmadan yapılabiliyor. Active 2, cep telefonunuzun kamerasını uzaktan kontrol edebilmenizi de sağlıyor.

14 günlük pil ömrü

Pil ömrü ve işlemci:
Huawei Watch GT 2, özel Kirin A1 işlemcisi ve uzun batarya ömrüyle öne çıkıyor. Active 2 ise Exynos 9110 çip setinden güç alıyor. Watch GT 2 32 MB’lik Ram ve 4 GB’lik depolama alanı ve Huawei LiteOS işletim sistemine sahip. Watch Active 2 ise 768 MB’lik Ram ve 4 GB’lik depolama ve Tizen işletim sistemiyle geldi. Ram’de Active 2 biraz daha öne çıkıyor. Pil ömürlerine gelince, Watch GT 2 (46mm), 455 mAH’lık pil kapasitesiyle 14 günlük pil ömrü sunuyor. Çoğu insan akıllı saatini devamlı şarj etmek istemiyor. Gerçekten kullanırken büyük rahatlık sağlıyor. Galaxy Active 2 (44 mm) ise 340 mAH’lık pil kapasitesiyle 2 günlük pil ömrü sunuyor. Her iki model de kablosuz şarjı destekliyor. Burada Watch GT 2 açık ara öne çıkıyor.

Hangisinin fiyatı düşük?

Haberin Devamı

Fiyat: Active 2’nin 44 mm alüminyum versiyonu bin 699 TL fiyatla, 44 mm paslanmaz çelik versiyonu 2 bin 499 TL fiyatla satışta. Huawei Watch GT 2’nin 46 mm’lik versiyonu spor ve klasik modellerinin fiyatı ise 1.499 TL. Burada fiyatta GT 2 daha avantajlı görünüyor.

Sonuç: Her iki saat de güzel tasarım, harika ekran, birçok özellik ve uzun pil ömrünü olabilecek en düşük fiyata sunuyor. Daha klasik saat görüntüsü seven, daha büyük kasa ve daha uzun pil ömrü isteyenler için GT 2 öne çıkıyor. Fiyatı da daha avantajlı. Ancak GT 2’nin ekranı halen maskülen ve kadınlar için biraz büyük. Active 2 ise bir kadın için daha iyi bir kasaya sahip. Daha sportif bir görüntü isteyenlere hitap ediyor.