Ekonomi Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi Meclis'te!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi Meclis'te!

10.10.2023 - 13:17 | Son Güncellenme:

TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullar Güler, konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin Meclis Başkanlığı'na sunulduğunu açıkladı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi Mecliste

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin, TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

AK Parti'li Güler, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Güler, AK Parti grubunun Meclis Başkanlığı'na sunduğu, 'Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin detaylarını anlattı. 28'inci dönem 2'nci yasama yılının ilk kanun teklifini sunduklarını belirten Güler, teklifin 8 maddesinin konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin olduğunu, turizme ilişkin çeşitli kanunlarda değişiklik öngören 30 maddeden oluştuğunu söyledi. Turizm sektörünün dolaylı ve dolaysız istihdama katkısının son 10 yılda 11 milyondan 16 milyona ulaştığını kaydeden Güler, "Turizm sektörü sürekli istihdam yaratan, teknolojinin istihdam üzerindeki olumsuz etkisinin en az olduğu sektörlerden biridir. Orta Vadeli Program'da, turizm gelirlerini cari açığın azaltılmasındaki önemi vurgulanmış, ana başlık halinde yer almış. Dolayısıyla turizm, ekonomimizin en önemli lokomotiflerinden biri olup ekonomimize ürettiği katma değer oldukça dikkate değerdir" diye konuştu.

Haberin Devamı

'KİRA İLİŞKİSİNDE FAALİYET ALANINI DÜZENLİYORUZ'

Teklifin, 'Borçlar Kanunu'nda düzenlenen kira ilişkinin dışında yeni bir tanımlama ve düzenleme öngördüğünü aktaran Güler, "100 günün altındaki turizm amaçlı konaklama ve kira ilişkisinde artık Kültür ve Turizm Bakanlığımızın vereceği belge ile bu faaliyet alanını düzenliyoruz. Bu kapsam dışında olanlara da Bakanlığımızın hem kendi çalışanları açısından hem de illerde valilik açısından ciddi denetleme getiriyoruz. Turizm bölgelerinde çevreye dair atık ve arıtma sistemleriyle beraber ciddi yatırımlara ihtiyaç duyulmaktadır. Turizm bölgelerinde hem atık sisteminin iyileştirilmesi, yeni yatırımlar yapılması hem çevreye dair arıtma sistemlerinin inşası açısından bu yatırımların desteklenmesi ve yatırımların bir an önce inşası noktasında döner sermaye bütçesinin kullanılmasını öngörüyoruz" dedi. Güler, düzenleme ile izinsiz kiralama faaliyetinin tespit edilmesi halinde idari yaptırımların uygulanacağını söyledi. Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir defaya mahsus olmak üzere emeklilere verilmesi öngörülen 5 bin TL'lik ikramiyenin komisyon aşamasında önergeyle bu teklife eklenebileceğini duyurdu.