Ekonomi Konutta kampanya fırsatını kaçırmayın

Konutta kampanya fırsatını kaçırmayın

31.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz, kampanya furyasıyla konutta önemli alım fırsatları doğduğunu belirterek, ‘Fiyatlar yükselecek, zam yapmamaya marta kadar dayanırız. Ev almanın tam zamanı’ dedi

Konutta kampanya fırsatını kaçırmayın

2017 yılında 4 yeni projeye 4 milyar lira yatırmaya hazırlanan DAP Yapı, Avrupa ve Anadolu yakasında yeni arazi arayışlarını da sürdürüyor. Yeni yılın özellikle ikinci yarısının tüm dünyada ve Türkiye’de ekonomik anlamda rahatlamayla geçeceğini belirten DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, tüketiciye ise ‘kampanyalardan yararlanma’ önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

Ziya Yılmaz, “100 yılda bir ülkenin başına gelmeyecek olay bir yılda bizim başımıza geldi” ifadelerini kullanarak, iş insanlarının hem yatırımlarına devam edip, hem de tüketiciye moral vermesi gerektiğini vurguladı.

Yılmaz, “O yüzden biz 2017’de önemli kampanyalarla konut arenasında olacağız. Ayrıca şu anda belki bir yıldır hiçbir konut geliştiricisi zam yapmadı. Dolar buralara geldi. Baktığınızda bu artışla bizim girdi kalemlerimizde, lüks konutta yüzde 15-20 artış var. Üçüncü aya kadar dayanabiliriz, ister istemez zamlar olacak. Tüketicinin bu manada beğendiği ve bütçesine göre olan yerlerde yatırım yapmasını öneriyorum. Ciddi de fırsatlar sunuluyor. Tüketicinin fırsata çevirmesi lazım. Bir daha böyle bir şey gelmez” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Dolar psikolojisi’

Yılmaz, dolar kurununun ‘psikolojik’ etkisinin ekonomiye etkisinden daha fazla olduğunu anlatarak, “Yıllardan bu yana dövizin etkisi yüzde 5 ise psikolojik etkisi yüzde 95. Darbe sonrası böyle bir şey olmayınca çok iyi hayatımıza hemen devam ettik. Ama bugün dış kaynaklı dolar çıktı, vay efendim ne oluyoruz. Dolar psikolojisinden kurtulmamız lazım. Serbest piyasa kontrol edemiyoruz. Bundan kurtulmalıyız” dedi. Yeni yılda gayrimenkul geliştiricilerinin çeşitli sorunlarının da çözüme ulaşacağına inandıklarını belirten Yılmaz, “Arsa değerlemeleri, KDV, müktesep hak, imar kanunu gibi sorunlarımız var ve bunların da yıl içinde çözüme kavuşacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanımız, kabine üyeleri sektörümüzün önemini çok iyi biliyor ve destekliyor” dedi.

4.250 birim...

Ziya Yılmaz 2.5 yıl içinde konut, otel, AVM, ibadethane, yol, köprü gibi çeşitli anlamda 4 bin 250 bağımsız birim hayata geçirdiklerini anlatarak, hızlarını artırarak her şartta yatırıma devam ettiklerini söyledi. Yılmaz, “Bu yıl yaşayacağımız her şeyi yaşadık, dibi gördük. Dünya toparlanıyor, Çin, Avrupa, Amerika. Sınırımızda da Suriye, Irak gibi noktalarda çözüme ulaşılacağına inanıyorum. 2017 daha iyi olacak, 2018’de de bunun meyvelerini toplayacağız” dedi.

Çalışan sayılarının 3 bin 500’e ulaştığını kaydeden Yılmaz, yeni projelerde hazırlıkların geldiği noktayı ise şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“Emlak Konut ihalesinden aldığımız Validebağ arazisinde yıl içinde lansmana hazır olacağız. Kartal’da Teras Kule’de temelde çalışmalar başladı. Beykoz’da çok güzel bir proje yapıyoruz. Maslak’ta ‘uçan proje’mizde çalışmalarımız sürüyor. Pendik’te ise 2.5 milyar lira yatırımla küçük bir şehir yapıyoruz. Projemizde hazırlıklar devam ediyor.”

GuInness sayfa açıyor

Konut geliştirme ve arazide ‘uzmanlardan’ olduğuna dikkat çeken Ziya Yılmaz, gayrimenkul geliştirme için çok önemli ve kritik noktalar bulduklarını söyledi.

Yılmaz, “Bizden konut alanlar ve yatırım yapmak isteyenler, biz doğru yere yatırım yaparsak kazanıyor. Projeyi geliştirmiş olmak için geliştirmiyoruz. Bir sanat eseri kimliğiyle bakıyoruz. Koruma Kurulu’na müracaat edin, benim projelerimin hepsini kabul ederler. Kağıthane’deki Z Ofis projemiz Guinness Rekorlar Kitabı’na giriyor. Dünyada ilk olduğu için böyle bir sayfa yok ve özel sayfa açıyorlar. İlk defa böyle bir müracaat olmuş” dedi.