Ekonomi Kurtköy’de projelerin rotası değişiyor

Kurtköy’de projelerin rotası değişiyor

10.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Havalimanı başta olmak üzere birçok projeyi çeken Kurtköy’de emlak piyasası adeta uçuşa geçti. Özellikle yatırımcıların tercih ettiği bölgede yeni projeler farklı mimarileriyle dikkat çekerken, fiyatlar da şehir merkezini aratmıyor

Kurtköy’de projelerin rotası değişiyor

İstanbul’un en planlı konut bölgelerinden biri olan Kurtköy, daha önceki yıllarda beklenen yükselişini son dönemde yakalamış gibi görünüyor. Özellikle Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin açılması bölgede yeni projelere yön verdi. Bölge çok farklı mimari projelere ev sahipliği yapmaya başladı. Özellikle yatırım yapmak isteyenlerin tercihi olan bölgede gelişimi desteleyen farklı projeler de cazibeyi arttırıyor. Bu projelerin bir bölümü hayata geçerken, bazı dev projeler de Kurtköy’e olan ilginin bundan sonra da sürekli olmasını sağlayacak gibi görünüyor.
Bölgede, 300 firmanın başvuru yaptığı ve toplam 900 firmayı bünyesinde barındırması planlanan Teknopark, Havacılık Bakım ve Onarım Merkezi, Avrupa’nın en büyük fuar ve kongre alanı ile Kartal’dan uzanacak olan metro hattıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Bu projelerin tamamlanmasıyla bölgenin daha fazla ivme kazanması bekleniyor. Bu yatırımların yanı sıra Kurtköy mevcut yatırımlarıyla da öne çıkarken, Pendik’te açılan Marin Türk, Formula 1, yıllık 18 milyon yolcusu olan Sabiha Gökçen Havalimanı bölgenin yatırım potansiyelini arttırıyor. Ayrıca çarpık yapılaşmanın olmaması, yeni projelerin yapılabileceği araziler ve altyapı sorununun bulunmaması diğer artıları olarak gösteriliyor. ?

Haberin Devamı

SON ÖRNEK ELIT GRAND PALAS
Kurtköy’ün bu gelişimini başlatan firmalardan biri olan Delmar Yapı, projeleriyle de farklılığını ortaya koyuyor. Bölgede daha önce Elit Yaşam Konakları ve Elit Perla Palas projesini yapan firma şimdi de Amerikalı ortağı JBS Development ile Elit Grand Palas projesine başladı. Delmar Yapı Satış Yöneticisi Funda Savaş, Selçuklu döneminden beri birçok klasik Türk mimarisi ve dünya mimarisinin görkemli eserlerinden ilham alarak Elit Grand Palas'ı tasarladıklarını belirterek, “Bu proje için yüksek mimarımız Oya Başar Ulucu ve ekibi dünyada 10’un üzerinde ülkedeki saraylarda inceleme yaptı. Bir yıllık çalışmanın ardından da bu projemiz ortaya çıktı” dedi.

Kurtköy’ün avantajları
- 900 firmalık Teknopark (Proje sürüyor)
- Havacılık Bakım ve On. Merkezi (Proje sürüyor)
- Avrupa’nın en büyük fuar ve kongre alanı (Proje sürüyor)
- Metro hattı (Proje sürüyor)
- Pendik Marin Türk
- Formula 1 pisti
- Sabiha Gökçen Havalimanı
- Çarpık yapılaşma yok
- Boş arazi stoğu
- Altyapı sorununun bulunmaması

Haberin Devamı

Eylül sonunda satışta
8 katlı olarak planlanan projenin tüm katlarında ortak kat bahçeleri ve lounge alanları bulunduğunu ifade eden Savaş, “İç bahçede ayrıca sağlık merkezi ile restoran ve kafelerden oluşan iki blok yer alıyor. Aralarında açık yüzme havuzunun bulunduğu bloklarda, kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, bowling, mini golf, tırmanma duvarı, sağlık merkezi, restoran yer alacak” dedi. Savaş, eylül ayının sonunda satışa çıkacak projede konutların 166 bin liradan başlayan fiyatlarla satılacağını söyledi.

Dev aslan heykelleri
Funda Savaş, arsa dahil 60 milyon liralık yatırımla inşa edilecek projede 1+0, 1+1 ve 2+1 olmak üzere 30 farklı tipte 532 rezidansın yer alacağını belirterek, 10.680 metrekarelik arsada 55 bin metrekare inşaat alanı bulunan projenin 4.500 metrekare bahçeye ve 208 metrekarelik cepheye sahip olduğunu ifade etti. Savaş, “Proje girişinde dev aslan heykelleri yerleştirildi. Ayrıca İtalyan meydanlarını andıran yeşil bir meydana yer verdik. Bu meydanda at heykelleri de yer alıyor” diyerek projenin farklı mimarisine dikkat çekti. Savaş, projenin bir başka özelliğinin ise gerçek rezidans hizmetleri olduğunu belirterek, sunacakları Asistant Servisi ile her türlü özel ihtiyacın karşılanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Soyak, Londra ve New York’u aratmayacak
Soyak, Londra ve New York'taki ünlü Soho caddesinden esinlenerek İstanbul Zincirlikuyu’da yeni bir projeye başladı. Soyak Soho adındaki proje 77 lüks daireden oluşuyor ve fiyatlar 600 bin euro’dan başlıyor

Soyak, Londra ve New York'un sembolü durumundaki ünlü Soho Caddesi’nden esinlenerek İstanbul Zincirlikuyu’da 77 lüks daireden oluşan Soho adında yeni bir proje hayata geçiriyor. Rezidansların yanı sıra, 3 bin metrekarelik ofisten oluşan, tüm rezidans ve concierge hizmetlerinin sunulduğu 7 katlı butik bir proje olan Soho, yaklaşık 5 bin metrekare arazi üzerinde yükseliyor. Soyak Soho’nun rezidans kısmı, büyüklükleri 65 ile 252 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 1+1 dubleks ve 3+1 dubleks rezidans dairelerden oluşuyor.
2013 yılında teslim edilmesi planlanan proje, farklı bir konseptle hayata geçirilirken, bünyesinde alışveriş merkezi, SPA, spor salonu ve güzellik merkezine yer vermek yerine merkezi noktalara 1-2 dakikalık mesafedeki konumuyla, bu imkanlara istenilen her an ulaşma kolaylığı sunmayı amaçlıyor.
Konutların standart olarak, buzdolabından kurutmalı çamaşır makinesine kadar tüm beyaz eşyalar dahil teslim edileceği Soyak Soho’da farklı stillere göre tasarlanmış olan rezidanslara ait otopark yeri ve depo alanı bulunuyor. Projede, kışın buzlanmalara karşı otopark rampası yerden ısıtmalı olacak ve elektrikli araçlar için şarj ünitesi bulunacak. Soyak CEO’su Emre Çamlıbel, ilk planda Soyak’ın portföyünde yer alan ve projeyle ilgili bilgi sahibi olmak istediğini belirtenlere satış yaptıklarını belirterek, genel satışa ise daha sonra başlayacaklarını açıkladı. Çamlıbel, Soho’da dairelerin metrekaresini yaklaşık 6 bin euro’dan satacaklarını belirterek, fiyatlarınsa 600 bin euro’dan başlayıp 1.5 milyon euro’ya kadar çıkabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Mamak’ta tapusu olmayana da konut müjdesi
Ankara Büyükşehir Belediyesince yapımı gerçekleştirilen "Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamında, tapu ve tapu tahsis belgesi olmayan vatandaşlar için konut üretiliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, başkentin doğu bölgesinde Samsun yolu boyunca 950 hektarlık bir alanda hayata geçirilen proje kapsamında, 15 bin gecekondu yıkılarak yerine sağlıklı ve modern binalarla sosyal donatı ve rekreasyon alanları yapılacak. Belediyece yapım çalışmaları sürdürülen proje kapsamında, hak sahiplerinin yanısıra hak sahibi olmayan vatandaşlar için de konut üretilecek.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Emlak İstimlak Daire Başkanı Osman Özbayrak, proje kapsamında kaçak durumunda 3 bin 750 gecekondu bulunduğunu belirterek, bu vatandaşların ev sahibi olması için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yapılan protokol ile Mamak ilçesi Kusunlar mevkisinde, ilk etapta verilmek üzere toplam bin 379 konutun yapımının gerçekleştirildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

DASK, şehirleri yarıştırıp sigorta sayısını artıracak
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) "Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor" adlı yarışma ile zorunlu deprem sigortalı konutların oranını artırmayı, deprem ve sigorta bilincini yükseltmeyi amaçlıyor

DASK’ın bu yıl başlattığı yarışma Türkiye’nin 81 ilini kapsıyor. Yarışmada, dereceye girecek iller 1 Ocak-31 Aralık 2011 tarihleri arasındaki zorunlu deprem sigortası performanslarına göre değerlendirilecek.
Zorunlu deprem sigortalı konutların oranını artırmayı, deprem ve sigorta bilincini yükseltmeyi amaçlayan yarışma kapsamında iller "En yüksek sigortalılık oranı", "En yüksek poliçe artış oranı", "En iyi zorunlu deprem sigortası teşvik kampanyası" kategorilerinde yarışacak. Her üç kategoride ilk üçe giren iller ödüllendirilecek.
Deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini artırmak, sigortalılık artışını teşvik etmek için il sınırları içinde en başarılı yerel iletişim kampanyasını yürüten illerin ödüllendirileceği "En iyi zorunlu deprem sigortası teşvik kampanyası" kategorisinde dereceye girecek iller, Hazine Müsteşarlığı ve DASK yetkilileri ile iletişim uzmanından oluşan bir jüri tarafından belirlenecek. Yarışmanın ilk iki kategorisi için 81 il bu yarışmanın doğal katılımcısı olarak kabul edilirken, başvurunun zorunlu olduğu son kategoride proje teslimi için son tarih 31 Ocak 2012 olarak belirlendi.
En iyi zorunlu deprem sigortası teşvik kampanyası kategorisi için jürinin 1-29 Şubat 2012 tarihleri arasında değerlendirmesini yapacağı yarışmanın sonuçları, 1-7 Mart 2012 haftasında açıklanacak.

Çağdaşkent’te erken teslim ile çifte bayram
Anka Yapı tarafından Silivri Kınalı’da yapılan Çağdaşkent 3. Etap’ta oturum 483 konutla 30 Ağustos 2011’de başlıyor. Aralık 2011 olan teslim tarihini 4 ay erkene çeken Anka Yapı, projede 89 bin liradan başlayan fiyatlarla konut satıyor. Projede 110 ve 120 metrekarelik 3+1 konutlar bulunuyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre satışlarda özel finans sistemiyle sıfır faiz, 60 ay vade veya 120 aya kadar banka kredisi kullandırılıyor. Açıklamada 15 bin metrekare yeşil alanı ve çevre düzenlemesi olan projede yüzme havuzu, basketbol sahası, koşu parkuru, otopark, oyun parkı ve otopark gibi donatılar bulunduğu belirtildi. Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, “Silivri Kınalıda ürettiğimiz modern, güvenli ve uygun satış politakımıza devam ediyoruz” dedi.

İstanbul’a Esenyurt’tan alternatif bakış
Uluhan Grup tarafından inşa edilen ve modern yaşamın gerektirdiği konfora sahip olan Acunkent projesinde yer alan Acunkent Plaza'nın terası Esenyurtluların ve İstanbulluların alternatif buluşma mekanı olmak üzere tasarlanıyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre, Acunkent Plaza terasında 900 m2'lik alana kurulacak kafe, lokanta ve eğlence merkezi, İstanbul manzarasıyla konuklarına keyifli anlar yaşatmayı hedefliyor.
Açıklamada tüm İstanbulluların ziyaret edebileceği Acunkent Plaza terasına çıkışların içeriden değil, plaza dışından panoramik asansörlerle yapılacağı belirtildi. Acunkent Plaza'nın tesliminin taahhüt edilen tarihten altı ay önce gerçekleştirileceğinin belirtildiği açıklamada, terasın İstanbul'un alternatif mekanlarından biri olacağının altını çizildi.

Bodrumbodrum‘da örnek villa hazır
Bilgili Holding’in gerçekleştirdiği BodrumBodrum projesinde örnek villa tamamlandı. Yapılan açıklamaya göre, Arif Özden, Sinan İzgi ve Tanju Özelgin gibi mimarların imzasını taşıyan proje, Yalıkavak Tilkicik koyunda toplam 26 bin metrekarelik alan üzerinde, 3 farklı tipte 2+1 ve 3+1 villa ve az sayıda da 2+1 dairelerden oluşuyor. Birinci sınıf malzemeler ile inşa edilen projede fiyatlar 310 bin euro’dan başlarken 770 bin euro’ya kadar çıkıyor.
Projede deniz manzarasına bakan ahşap kaplamalı verandalar, 200 metre uzunluğunda özel plaj, özel iskele, yüzme havuzları, yüzen güneşlenme ve dinlenme alanları, cafe-restaurant ve fitness salonunun yanı sıra evlere ulaşımı sağlayan, yeraltından geçerek kapalı otoparka bağlanan özel araç yoluyla birlikte kapalı misafir otoparkı bulunuyor.

Dumankaya’dan Somali’ye yardım kampanyası
Gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşlarından Dumankaya İnşaat, her yıl düzenli olarak Ramazan ayında gerçekleştirdiği kurumsal iftar yemek davetlerini bu yıl Somali’de yaşanan açlık ve kıtlık nedeniyle iptal ederek, davetlere ayrılan bütçeyi Somali’ye gönderme kararı aldı. Ayrıca Dumankaya bünyesinde tüm Dumankaya çalışanları ve yöneticilerinin katılım gösterdiği ve 31 Ağustos tarihinde son bulacak Somali’ye yardım kampanyası başlatıldı. Dumankaya bünyesinde başlatılan ve 31 Ağustos tarihinde son bulacak yardım kampanyası kapsamında çalışanlardan ve yöneticilerden gelen tüm bağışlar, iptal edilen kurumsal iftar yemek davetleri bütçesine eklenerek Somali’de açlıkla mücadele eden insanlar için Afrika’ya gönderilecek.

SON ÖRNEK ELIT GRAND PALAS

SON ÖRNEK ELIT GRAND PALAS

Eylül sonunda satışta
8 katlı olarak planlanan projenin tüm katlarında ortak kat bahçeleri ve lounge alanları bulunduğunu ifade eden Savaş, “İç bahçede ayrıca sağlık merkezi ile restoran ve kafelerden oluşan iki blok yer alıyor. Aralarında açık yüzme havuzunun bulunduğu bloklarda, kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, bowling, mini golf, tırmanma duvarı, sağlık merkezi, restoran yer alacak” dedi. Savaş, eylül ayının sonunda satışa çıkacak projede konutların 166 bin liradan başlayan fiyatlarla satılacağını söyledi.

Eylül sonunda satışta
8 katlı olarak planlanan projenin tüm katlarında ortak kat bahçeleri ve lounge alanları bulunduğunu ifade eden Savaş, “İç bahçede ayrıca sağlık merkezi ile restoran ve kafelerden oluşan iki blok yer alıyor. Aralarında açık yüzme havuzunun bulunduğu bloklarda, kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, bowling, mini golf, tırmanma duvarı, sağlık merkezi, restoran yer alacak” dedi. Savaş, eylül ayının sonunda satışa çıkacak projede konutların 166 bin liradan başlayan fiyatlarla satılacağını söyledi.

Dev aslan heykellerİ