Ekonomi Londra’daki lüks konutlar 25 zengin Türk’ü bekliyor

Londra’daki lüks konutlar 25 zengin Türk’ü bekliyor

22.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere'nin en büyük ikinci gayrimenkul şirketi Berkeley, yeni projesini Londra'dan önce Türkiye'de satışa çıkardı. Fiyatları 805 bin pound’dan başlayan lüks evlerin 25 tanesi Türk müşterilere satılacak

Londra’daki lüks konutlar 25 zengin Türk’ü bekliyor

İstanbul ilginç ve bir o kadar önemli olan konut projesi tanıtımına ev sahipliği yaptı. Daha önce alışılagelmiş Türk firmalarının aksine bu kez İngiltere’nin en büyük ikinci gayrimenkul şirketi, Londara’daki projenin satışını İstanbul’da başlattı. Berkeley ile The Prudential'in ortak girişimi St. Edward tarafından hayata geçirilen, yatırım danışmanlığını Triangle ve JonesLang LaSalle'ın yaptığı 375 Kensington High Street projesinin tanıtımı Londra'dan önce İstanbul’da düzenlenen bir toplantıyla yapıldı.
Londra merkezli gayrimenkul danışmanlık şirketi Triangle Group’un kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Metin Güvener, yapımı süren 375 Kensington High Street projesini Türkiye’de yatırımcıların dikkatine sunduklarını belirterek, “Konut fiyatlarının önümüzdeki 5 yılda yüzde 30 büyümesinin beklendiği Londra’da güvenilir bir yatırım fırsatı yaratıyor” dedi.
375 Kensington High Street projesinin Türk yatırımcılara uygun olduğunu vurgulayan Güvener, “Projeyle, çocukları okula giden ya da gitmeyi planlayan aileler ile veya Londra’da farklı iş bağlantıları olan yatırımcıların ihtiyaçlarına yanıt vermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Hedef 25 konut satmak
Berkeley Group Genel Müdürü Paul Vallone ise 1976 yılından bu yana 30 bini Londra’da olmak üzere 50 bin konuta imza attıklarını bildirerek, “Biz çok sayıda konut üretmeyi hedeflemiyoruz. Amacımız, doğal ve tarihi yapıyı koruyarak sürdürülebilir kent anlayışını yaygınlaştıran projelere imza atmak. Biz sürdürülebilir kent anlayışı ile hayata geçirilen projelerin yatırım değerinin daha hızlı arttığına inanıyoruz” dedi. Vallone, Londra’nın kültür, tarih ve iş hayatının buluştuğu Kensington’da yer alacak projenin Berkeley Group’un çevreci ve sürdürülebilir kent anlayışını yansıttığını kaydetti.

Fiyatlarda yüzde 8 artış
Uluslararası pazarlama olarak çeşitli Güney Doğu Asya ülkelerinin yanı sıra Hindistan, Rusya ve İsrail gibi ülkelerdeki yatırımcılara yöneldiklerini belirten Vallone, “Projeden Türkiye’de 25 konut satmayı hedefliyoruz” dedi.
Jones Lang LaSalle Direktörü Tim Wright ise Londra’da konut ihtiyacının arttığına ve bunun fiyatlardaki yansımalarına işaret ederek, “Konut fiyatlarında Londra’da yıllık yüzde 5 artış beklenirken, Kensington bölgesinde yüzde 8 artış öngörülüyor. Kira artışı ise yılda yüzde 10 olarak bekleniyor” dedi. Wright, şöyle devam etti:
“5 yıl içinde bu değerlerin yüzde 30 artması öngörülüyor. Londra'da metrekare fiyatları 15 bin ile 60 bin pound arasında değişiyor. 375 Kensington High Street projesindeki kira getirisinin ise yıllık yüzde 3-4 civarında olması bekleniyor.”

Haberin Devamı

Türkiye’deki tüm konutlardan daha pahalı

Londra’nın Royal Borough of Kensington ve Chelsea bölgesinde yer alan 375 Kensington High Street, Charles House, Wolfe House ve Trinity House ismini taşıyan üç bloktan oluşuyor. Projede büyüklükleri 48 metrekare ile 136 metrekare arasında değişen 1, 2 ve 3 odalı 243 adet lüks apartman dairesi ve penthouse daire, 805 bin ile 6 milyon 500 bin pound arasında değişen fiyatlardan satışa sunuldu. Projenin metrekare fiyatları 15 bin pound’a denk geliyor. Proje bu metrekare fiyatıyla yalılar dışında Türkiye’deki tüm konutları geride bırakıyor. Toplam 460 daireden oluşacak projenin 3 bloktan oluşan ilk etabında 243 konutun inşaatı sürüyor. İlk etabı 2013’te tamamlanacak olan ve Londra’nın sembolik yapıları olan Kensington Palace, Royal Albert Hall, Victoria and Albert Museum, Harrods ile Exhibition Road’daki Cultural Quarter’ın bulunduğu bölgede yer alan projede 5 yıldızlı otel hizmeti sağlanacak. Harrods concierge görevlisinin 7 gün 24 saat ziyaretçileri karşılayacağı projede yüzme havuzu, fitness salonu, sauna, spa, duş ve soyunma odalarından oluşan özel bir dinlenme kompleksi yer alacak.

Haberin Devamı

Uluhan üçüncü proje için rotayı Beylikdüzü’ne kırdı

Acunkent’in ardından Babil Kuleleri’nin inşaatına başlayan Uluhan Group, yeni projesi için Beylikdüğzü’nü seçti. Uluhan Group Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Cesur, bölgede inşa edecekleri projenin 100 dönüm üzereinde gerçekleşeceğini belirterek, yaklaşık 2 bin konut yapacaklarını açıkladı.
Yeşili bol olmasını planladıkları projenin en az yüzde 75’inin sosyal alan ve yeşil alanlara ayrılacağını belirten Cesur, projede medya mensuplarına özel olarak ödeme planları da oluşturacaklarını söyledi. Bekir Cesur, proje çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü ve en kısa sürede inşaata başlamayı planladıklarını belirterek, “Fakat ince eleyip sık dokuyoruz. Mesela engellilere yönelik konut ve binalar yapacağız. Asansörler, merdivenler, banyo ve lavabolar engellilere göre tasarlanacak. Nisan ayında projeyi satışa sunacağız” dedi. Cesur, projede dairelerin deniz manzarası olacağının altını çizerek, yatırım değerininse 300 milyon lira olduğunu kaydetti.

Yüzde 25 peşinle daire
Bekir Cesur, Babil Kuleleri’nde inşaatın hızla sürdüğünü ve 2013 yılında tapu teslimi yapacaklarını ifade ederek, şu bilgileri verdi: “Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen markalarının buluşacağı, 199 mağazayı içeren Babil Çarşı’nın yanı sıra, 1050 konut, 20.000 metrekare otopark alanı, 600 metrekare Babil kreş alanı, 300 metrekare açık havuz, kapalı havuz, 4 büyük sinema salonu, 4 spor salonu, fitness ve SPA, sauna, havuz kafe ve 360 derece seyir terası bulunuyor.”
Sonbahar kampanyası kapsamında 100 bin lira değerinde bir daire için 25 bin lira peşinat, geri kalanının ise 4 ara ödeme ve 50 aya bölünerek sıfır faizsiz 1000 lira ödeme imkanı sağladıklarını belirten Cesur, “Acunkent ve Babil Kuleleri için söz konusu ödeme planı büyük bir fırsat” dedi. Cesur, Acunkent projesini söz verdiği tarihten 6 ay önce teslim edeceklerinin altını çizerek, “Daireleri 2011 aralık ayında teslim etmeye hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı


AVM’de yeni bir konsept
Uluhan Group Genel Koordinatörü Tanju Bilgen de, inşaatı yüzde 80 oranında tamamlanan Acunkent ve Babil Kuleleri’ndeki ticari alanlarda farklı bir kiralama modeli uygulayacaklarını belirterek, “Türkiye’de ilk kez değişken kiralama modelini uygulayacağız. Buna göre mağazaları haftalık ya da aylık olarak kiraya vereceğiz” dedi. Bilgen, projelerdeki uygulama ile 34 metrekare bir mağazayı 1500 liraya kiraya vereceklerini belirterek, “Kiracı memnun kalırsa devam edecek. Kalmazsa başka biri kiralayabilecek.
10 farklı noktadan servis araçlarıyla buraya müşteri taşıyacağız” dedi.


10 yılda 6 mİlyon konut ihtiyacı var
Yapı Endüstri Merkezi (YEM) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Konut Konferansı yapıldı. GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Işık Gökkaya, konutta ciddi arz olduğu iddialarına katılmadığını belirterek, “Türkiye’de önümüzdeki 10 yılda 6 milyon konuta ihtiyaç var. Mevcut konut stokunun yüzde 45’i de yıpranmış ve ömrünü tamamlamış konutlardan oluşuyor" dedi.
Yapı Endüstri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol ise “İstanbul sur içi yarımadasının bugün karşı karşıya olduğu tehlikelere bakarsak ne durumda olduğumuzu görürüz” diyerek İstanbul’un yapı stoğuna dikkat çekti.
Konut Konferansı’nda “A+ Konut Geliştirme ve Yeni Tüketici Yaklaşımları” konulu panel düzenlenirken, panelde Soyak Holding CEO Emre Çamlıbel, Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, Siemens Ev Aletleri Satış Direktörü Haluk Çelebioğlu ve Astay Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Atilla Öztürk görüşlerini dile getirdi.
Atilla Öztürk, OnaltıDokuz projesinin İstanbul’un siluetini bozduğuyla ilgili yapılan eleştirilere, “Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda siluet onayından geçti. Siluete etki ederek ’Sultanahmet’i gölgelediği’ iddiaları gerçek dışıdır" diyerek cevap verdi.


Maximum ödeme planıyla ev satıyor
Yalçıntepe Group tarafından Bahçeşehir'de yapımına devam edilen Maximoon projesinde ‘5 altın seçenekli kampanya’ kapsamında peşinatsız ve 745 liradan başlayan fiyatlarla ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. 31 Ekim’de sona erecek kampanyada ayrıca peşin ödemede yüzde 12 indirim yapılan projede yüzde sıfır faizle 60 aya kadar sıfır vade uygulanıyor.
Kişiye özel ödeme planları da sunulan Maximoon’daki kampanyaya yoğun ilgi olduğunu belirten Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe, “Ödeme planlarıyla konut almayı kolaylaştırıyoruz” dedi.


Haberin Devamı

Son 60 daire için peşinat almıyor
Bilgili Holding tarafından İstanbul Büyükçekmece Alkent Mahallesi’nde bulunan West Blocks’ta, son 60 dairenin satışı sürüyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre peşinatsız satılan konutlar için 60 aya kadar, banka kredisiz vade yapılıyor.
West Blocks, toplam 22 bin 500 metrekare arsa üzerine 192 konuttan oluşuyor. 2 blok ve 5 mağazadan oluşan bir ticari merkezi n de yer aldığı projede 7 tip daire 10 farklı plan bulunuyor. West Blocks’da 1+1 olarak 105 metrekare düz daire, 160 metrekare ve 177 metrekare arasında 2+1 dubleks daire, 3+1 olarak 190 ve 206 metrekare daireler ve 396 metrekarelik 5+1 loft daire seçenekleri bulunuyor. 224 bin liradan başlayan fiyatlarla satılan projede taksitlerse 1.350 liradan başlıyor.


Bayramda da ‘halden anlamayı’ Planlıyor
‘Halden anlayan ödeme planı’ ile başarılı bir satış grafiği yakalayan 1stanbul projesinde konutların yüzde 60’ı bir aydan kısa bir süre içinde satılırken, ödeme kampanyası da Kurban Bayramı’na kadar uzatıldı.
Firmadan yapılan açıklamaya göre Ispartakule bölgesinde yapılan projede daire sahipleri dairelerin teslim tarihi olan Ekim 2012’ye kadar hiçbir ödeme yapmıyor. Doğu İnşaat, Precast, Tuna GYO ve Üstünler Yapı ortaklığında yürütülen 1stanbul projesinde çoğu Küçükçekmece Gölü manzaralı toplam 1188 dairenin yer alıyor. 1stanbul projesi, açık havuzdan, kafeteryaya, fitness salonundan, saunaya, buhar banyolarından, çocuklar için oyun alanlarına, basketbol sahalarına kadar pek çok aktivite imkanı sunuyor.

Bomonti’ye özel ilgi öğrencilerden
Ofton İnşaat tarafından Bomonti’de yapılan Elysium Fantastic Bomonti projesi en çok üniversitelilerden ilgi görüyor. Şişli Bomonti bölgesi Bilgi, Bahçeşehir, Kadir Has, Koç, İstanbul, Boğaziçi gibi önde gelen üniversitelere olan ulaşım kolaylığı ve şehrin merkezindeki alışveriş, sağlık ve eğlence merkezlerine yakınlığı sayesinde sadece ailelerin değil, üniversite öğrencilerinin de rağbet ettiği bir yer olarak öne çıkıyor. Re/Max Fores yetkilileri Elysium Fantastic Bomonti’yle ilgili olarak, “Aileler, gençlerin proje fiyatlarını yükselteceğini düşünüp, kiralamak yerine satın almayı tercih ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Gölpark bahçeleriyle gülümsetmeyi hedefliyor
Bolluca’da, İstanbul’un kuzeybatısındaki yeni ulaşım ağının içinde, göllerle çevrili bir ormana komşu 400 dönümlük arazide müstakil, bahçeli ev projesi olarak yapılan Gölpark İstanbul evlerinin ilk iki mahallesinde yaşam başladı. 62 evden oluşan üçüncü mahallenin satışa çıktığı projede bugün temel atılıyor.
‘Gülümseyen Bahçeler’ olarak nitelendirilen bu mahallede 3 farklı tipte müstakil bahçeli ev ile 4’lü sıra evler bulunuyor. Projede konut fiyatları 800 bin ve 950 bin lira arasında değişiyor. Gölpark İstanbul’un sosyal tesisinde ise yüzme havuzu, çocuk havuzu, güneşlenme terasları, spor merkezi, sauna, dinlenme alanları, kafe ve restoran, tenis kortları, basketbol sahası, çocuk kulübü, toplantı salonu ve keyifli yürüyüş alanları bulunuyor. Sitenin çarşısındaki pastane ve market de yer alıyor.

Arnavutköy’de 125 bin liraya villa konsepti
Milten Yapı tarafından Arnavutköy’de yapılan Milkent Arnavutköy Konutları 36 bin metrekare alanda villa ve villa konseptiyle hazırlanmış mimarisiyle dikkati çeken iki katlı bloklardan oluşuyor. Milkent Yönetim Koordinatörü Süreyya İnal, villa konseptli bloklarda 110 ve 160 metrekarelik 3+1 daire ile müstakil konut rahatlığının yaşanabileceği 286 metrekarelik seçenekleri sunan Milkent’in, bünyesinde toplam 168 konutu barındırdığını söyledi. İnal, 125 bin liradan başlayan fiyatlarıyla dikkat çeken projenin Arnavutköy merkeze 5 dakika, Tayakadın gibi güzide mesire alanlarına 10, Terkos Gölü'ne 15 dakika ve Karadeniz'de bulunan Karaburun Sahili'neyse 20 km mesafede bulunduğunu söyledi.