Ekonomi Lüks yatlarıyla geldiler biri Bodrum'a diğeri Fethiye'ye demir attı!

Lüks yatlarıyla geldiler biri Bodrum'a diğeri Fethiye'ye demir attı!

23.05.2017 - 16:20 | Son Güncellenme:

RUS milyarder Aleksander Machkevitch, eşi ve kızıyla birlikte, dünyanın en iyi 10 süper lüks yatı arasında gösterilen 'Lady Lara' isimli 150 milyon dolarlık yatıyla Bodrum'a demir attı. Dünyanın en zengilerinden biri olarak bilinen başka bir Rus iş adamı Oleg Deripaska'nın da "Queen K" isimli süper lüks yatı Muğla'nın Fethiye ilçesine geldiği bildirildi.

Lüks yatlarıyla geldiler biri Bodruma diğeri Fethiyeye demir attı

Rus milyarder Aleksander Machkevitch, eşi Anna ve kızı Anna Machkevitch ile birlikte çıktığı Ege turu kapsamında, Yunanistan'ın Rodos Adası'ndan sonra bugün öğle saatlerinde Bodrum'a geldi.

Haberin Devamı

İngiliz bayraklı 'Lady Lara' isimli yatıyla Bodrum Kalesi açığına demirledi. 91 metre uzunluğunda, içinde 3 yüzme havuzu ve 1 mini denizaltısı bulunan 150 milyon dolar değerindeki çelik zırh gövdeli ultra lüks yat, ilgi odağı oldu.

Yat limana sığmayınca, Bodrum Kalesi ile iki mil açıktaki Kara Ada'nın arasına demirlemek zorunda kaldı. Machkevitch, yatın üzerindeki kapalı bölümde uzun süre kitap okudu, güneşlendi.

26 personelin bulunduğu yata, Bodrum Limanı'ndan ve gıda çarşısından yaklaşık 35 bin Euro'luk alışveriş yapıldığı belirtildi.

BİR BAŞKA MİLYARDER FETHİYE'DE

Lüks yatlarıyla geldiler biri Bodruma diğeri Fethiyeye demir attı

Dünyanın en zenginlerinden biri olarak bilinen 49 yaşındaki Deripaska'nın, 2004 yılında yapılan 72 metre uzunluğunda ve 140 milyon dolar değerinde olduğu belirtilen "Queen K" isimli süper lüks yatı, Fethiye Limanı’na yanaştı.

Haberin Devamı

Yata 6 tankerle Aliağa Rafinerisi'nden getirilen 120 bin litre akaryakıt karadan ikmal edilmeye başlandı. Akşam saatlerine kadar sürmesi planlanan akaryakıt ikmali için iş adamının yaklaşık 400 bin lira ödeyeceği öğrenildi. Süper lüks yatın içerisinde Rus iş adamının olup olmadığıyla ilgili bilgi verilmedi.

Cayman Adaları bayraklı lüks yatın, Güney Kıbrıs'tan geldiği, yakıt ikmalinin ardından Yunan adalarına gideceği kaydedildi.