Ekonomi Makim Makina halka arz ediliyor

Makim Makina halka arz ediliyor

05.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hassas döküm alanında faaliyet gösteren Makim Makina halka arz ediliyor. Makim Makina’nın ortağı olan KOBİ Girişim’in 18 milyon TL nominal değerli payı için 9-10 Haziran tarihlerinde 8.80 TL fiyattan sabit fiyat yöntemiyle, Halk Yatırım Menkul Değerler liderliğindeki konsorsiyum aracılığı ile talep toplanacak.

Makim Makina halka arz ediliyor

EKONOMİ SERVİSİ - Hassas dökümün yanında, geçiş kontrol sistemleri ve gıda sektörü ekipmanları olmak üzere 3 ana grupta üretim faaliyeti yürüttüklerine işaret eden Makim Makina Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin İleri, şirket hakkında şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Wembley Stadyumu’ndan İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro istasyonlarına kadar birçok önemli projenin geçiş kontrol sistemlerine ürün sağladık. Bunun yanı sıra, hassas döküm konusunda da Türk Savunma Sanayi’nin önde gelen kuruluşlarından Aselsan ve MKE’nin tedarikçileri arasında yer alıyoruz. Örneğin milli piyade tüfeğinin bazı parçalarını biz üretiyoruz. Eylülde 12 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan, Ankara Uzay ve Havacılık Organize Sanayi Bölgesi’nde (HAB) yer alan ve yaklaşık 100 milyon TL yatırımla tamamlanacak ikinci fabrikamız ile üretim kapasitemizi artıracağız. 70 ülkeye ihracat yapıyoruz. Geçen yıl 5 milyon dolar tutarında ihracat rakamına imza attık, önümüzdeki yılın sonundaki ihracat hedefimiz 7.5 milyon dolar.”