Ekonomi Marketlerde indirim kararı! Ramazan boyunca sürecek

Marketlerde indirim kararı! Ramazan boyunca sürecek

13.03.2024 - 20:26 | Son Güncellenme:

Artan gıda fiyatlarına karşı bazı yerel market zincirleri Ramazan boyunca hem fiyatları sabitledi hem de indirimler yaptı. Peki bu indirimleri tüketici yeterli buldu mu? Ayrıntılar CNN Türk'te ortaya çıktı. İşte detaylar...

Tüketici fiyatlar pahalı diyor, alış-veriş yaparken daha uygununu arıyor. İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği de (PERDER) tüketicilerin beklentisine yanıt verdi. Ramazan boyunca temel gıda maddelerinde fiyatlar sabitlendi. Hatta bazı ürünlerde indirime gidildi.

Haberin Devamı

Marketlerde indirim kararı Ramazan boyunca sürecek

YEREL MARKETLERDE İNDİRİM KARARI

Market yetkilileri "Bayram sonuna kadar belirli kategoriler haricinde tüm ürün fiyatlarını sabitleme kararı almış olduk. Buna istinaden de sürekli yaptığımız indirimlere ek indirimlerle yüzde 25'e varan birçok ürün grubunun vatandaşımızın hanesine cebine katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Vatandaşlar, fiyatların bu şekilde devam etmesini ve Ramazan'dan sonrasında da aynı indirimlerin sürmesini talep ediyor.

Marketlerde indirim kararı Ramazan boyunca sürecek

TEMEL GIDA ÜRÜNLERİNDE İNDİRİM

İndirimler temel gıda ürünlerinde etiketlere yansıdı. Örneğin zeytinin eski fiyatı 159 TL iken indirim ile birlikte 119,59 TL'ye düştü. Peynirde de aynı durum söz konusu. Bir önceki etiket fiyatı peynirde 260 liralardayken indirim sonrası fiyat 199,90 liralara düştü.

Haberin Devamı

Marketlerde indirim kararı Ramazan boyunca sürecek

ETLERDE DE FİYATLAR SABİTLENDİ

Marketlerde şu anda kıyma fiyatları ortalama 314 TL civarında satılıyor. Normalde fiyatların 500-600 bandından olduğu belirtiliyor. Dana kuşbaşının fiyatı ise 344 liradan satışa sunulmuş durumu.