Ekonomi Mazot ve gübre desteği öne çekildi

Mazot ve gübre desteği öne çekildi

21.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Resmi Gazete’de yayımlanan ‘2022 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere ve 2023 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin Karar’ ile çiftçilere yapılan temel girdi destek ödemeleri öne çekildi.

Mazot ve gübre desteği öne çekildi

Söz konusu karar ile Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olarak hububat üreten çiftçilere 2022 yılı üretim dönemine ait mazot ve gübre destekleri, 2023 Mart ayı yerine bu yıl içinde başlanmak üzere ödenecek.

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Mazot ve gübre desteklerinin öne çekilmesiyle çiftçilerimiz, ekim döneminde girdi maliyetlerini düşünmeden üretim yapabilecek. Söz konusu destekler, çiftçilerimize nakit olarak verilmeyecek, Ziraat Bankası banka kartlarına yüklenecek. Çiftçilerimiz, kartlarına tanımlanan destekleme ödemelerini sadece mazot ve gübre alımında kullanabilecek” dedi.
Kararla mazot desteği ödemeleri yüzde 203 ile 395 arasında, gübre desteği ödemeleri yüzde 130 ile 163 arasında, sertifikalı tohum kullanım desteği ödemeleri de yüzde 50 ile 150 oranlarında yükseltildi.