Ekonomi Meclis'te kabul edildi! En düşük emekli maaşı 7500 TL oldu

Meclis'te kabul edildi! En düşük emekli maaşı 7500 TL oldu

30.03.2023 - 22:51 | Son Güncellenme:

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması ile geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren teklif, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Mecliste kabul edildi En düşük emekli maaşı 7500 TL oldu

En düşük emekli aylığını 7 bin 500 TL’ye çıkaran teklif kabul edildi.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulunda İstiklal madalyası verilmiş bulunan vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlanması hakkında kanun ile bazı kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri düzenlendi ve teklif kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre, İstiklal madalyası verilmiş Türk vatandaşları ilke Kore’ye ayak bastığı Ekim ayından başlamak ve 1953 yılı Pan-Munjon Ateşkes Anlaşması’na kadar Kore’de fiilen savaşmış Türk vatandaşlarına asgari ücret tutarında aylık bağlanacak.

Yargıtay, Danıştayı Birinci Başkanları ve Bazı üyelerine ek tazminat ödenecek.

Devlet Üstün Fedakarlık madalyası Cumhurbaşkanı kararı ile afetlerde fedakarlık, başarı gösteren Türk vatandaşlarına verilecek.

Haberin Devamı

Üstün Fedakarlık Nişanı doğal afetlerde fedakarlık, başarı gösteren yabancı kişilere verilecek.

Emeklilere verilecek bayram ödemeleri 2 bin TL’ye çıkarılacak.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARININ ÖDENECEĞİ TARİHİ BELLİ OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yeni emekli maaşlarının ödemeleriyle ilgili, "2023 yılı Nisan ayı ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen aylıklar 7.500 TL olarak ödenecek ve 8,8 Milyon emeklimiz bu düzenlemeden yararlanacaktır" açıklamasını yaptı.

RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NİSAN AYI İÇERİSİNDE ÖDENECEK

2023 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesinin bayram öncesi nisan ayı içerisinde, Kurban Bayramı ikramiyesinin ise yine bayram öncesi haziran ayı içerisinde ödeneceği öğrenildi.

2 bin TL bayram ikramiyesi hak sahiplerinin hisseleri oranında, iş kazası geliri alanlara sürekli iş göremezlik derecesi oranında ödenecektir. Bayram ikramiyesi emekliliği hak edenin dosyasında birden fazla hisse oranında gelir ve aylık alanlara da en fazla hangi dosyadan ödeme yapılacak ise o dosyadan ödenecektir.

BAKAN BİLGİN: BİR SORUNU DAHA ÇÖZDÜK

TBMM'de kabul edilen teklif sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Twitter hesabından bir paylaşım yaparak, "Bir sorunu daha çözdük; bir dosya daha kapandı: Geçici işçiler hem bir yıl çalışabilecek hem de sonrasında kadroya atanacak. Hayırlı olsun" dedi.

BAKAN KOCA'DAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA HAYIRLI OLSUN MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kabul edilen teklifin sağlık çalışanlarına hayırlı olmasını dileyerek, "Çalıştığı kuruma bakılmaksızın, tüm kamu kurumları kadrolarında bulunan ve döner sermaye ek ödemesi almayan hekim, diş hekimi, uzman hekim ve uzman diş hekimlerinin maaşlarında düzenleme yapılmasını öngören kanun teklifi Yüce Meclis’ten geçerek kabul edildi. Hayırlı olsun" açıklamasında bulundu. 

Haberin Devamı

ÖMER ÇELİK: HAYIRLI OLSUN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda " Hayırlı olsun... En düşük emekli maaşının 7500 TL’ye yükseltilmesi, bayram ikramiyelerinin 2000 TL’ye yükseltilmesi, tüm kahraman gazilerimizin aylıklarının asgari ücret düzeyine çıkarılması vb içeren Teklif yasalaştı." ifadelerini kullandı.