Ekonomi Mercedes-Benz Türk yıldızları bırakmıyor

Mercedes-Benz Türk yıldızları bırakmıyor

27.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Mercedes-Benz Türk’ün 2004 yılında hayata geçirdiği “Her Kızımız Bir Yıldız” projesi 15’inci yılında da devam ediyor. 15 yıl önce 17 ilde 200 kız öğrenciyi destekleyerek başlayan proje kapsamında, 2019 yılında 60 ilde 200’ü üniversite öğrencisi olmak üzere her yıl 1.200 Yıldız Kız burs alarak eğitimine devam etti.

Mercedes-Benz Türk  yıldızları bırakmıyor

Mercedes-Benz Türk’ün proje kapsamında yaptığı yeniliklerin ve gelişmelerin aktarıldığı basın toplantısında konuşan Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bugün, dünyanın gündeminde olan en önemli konulardan biri toplumsal cinsiyet eşitliği. Bu bağlamda kadınlara sosyal ve ekonomik açıdan fırsat eşitliği sağlanması çok önemli. Kadınlar ve kız çocuklarının güçlendirilmesi çarpan etkisi yaratıyor, ekonomik büyümeyi ve her alanda gelişmeyi hızlandırıyor. Buradan yola çıkarak biz de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Her Kızımız Bir Yıldız projemiz, toplumda kadının güçlenmesi adına başladığımız ve gurur duyduğumuz bir proje.”

Sosyal etki ölçülüyor

Mercedes-Benz Türk olarak hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projelerinin faydasını derinleştirmeyi çok önemsediklerini, bu nedenle de projelerinin sosyal etkilerini ölçerek projelere yenilikler eklediklerini belirten Sülün, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Analiz sonuçlarında gördük ki projemiz bursiyerlerimizin hayatlarında önemli bir destek. Kızlarımızın birçoğu bursumuzu okul ihtiyaçlarında kullanırken bir kısmı sosyal etkinlikler için de bursumuzdan faydalanıyor. Bu analiz ile kızlarımızın ihtiyaçlarını derinlemesine öğrendik ve hem kişisel gelişimlerine hem de istihdam edilebilirliklerine katkıda bulunmak amacıyla proje faaliyetlerimize yeni çalışmalar ekledik. Üniversite sınavına hazırlık paketi, İngilizce dil eğitimi, kodlama programı bunlardan sadece bazıları.”

Mercedes-Benz Türk  yıldızları bırakmıyor

‘İstihdam yaratıyor’

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Her Kızımız Bir Yıldız, kızların sadece eğitimine değil, kişisel gelişimlerine de yatırım yaparak istihdam edilebilmelerine katkı sağlayan çok değerli bir proje. Bu projede Mercedes-Benz Türk ile uzun yıllar birlikte çalışıyor olmak ve kızlarımızın güçlenmesine katkıda bulunmak ÇYDD olarak bizler için de çok değerli. Bu proje ile sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden olan toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve herkes için nitelikli eğitim hedeflerinin yanı sıra eşitsizliğin azaltılması hedefine de destek sağlıyoruz.”