Ekonomi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı ne zaman açıklanacak?

14.12.2021 - 15:49 | Son Güncellenme:

Piyasaların gözü kulağı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda... Milyonlar faizlerin inip inmeyeceğini merak ederken tam tarihi öğrenmek isteyenler "Son Merkez Bankası toplantısı hangi tarihte? Faiz kararı ne zaman açıklanacak?" diye soruyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı ne zaman açıklanacak

Piyasalar Fed ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na odaklanmış durumda... Döviz ve altındaki hareketlilik nedeniyle alınacak kararlar merakla bekleniyor. Tarih konusunda tereddüt yaşayanlar "Son Merkez Bankası toplantısı hangi tarihte? Faiz kararı ne zaman açıklanacak?" diye soruyor.

Haberin Devamı

MERKEZ BANKASI ARALIK AYI TOPLANTISI NE ZAMAN?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 16 Aralık Perşembe günü toplanacak. PPK faiz kararı saat 14.00'te açıklanacak.

GÖZLER PERŞEMBE GÜNÜNDE!

Ekonomide gözler, perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak olan Merkez Bankası'nın faiz kararında olacak.

Merkez Bankası kasım ayında gerçekleştirdiği toplantıda, yüzde 16 seviyesinde olan politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 15 seviyesine çekmişti. Merkez Bankası eylül ve ekim aylarında da politika faizini toplam 300 baz puan indirmişti.

TCMB'den yapılan açıklamada, "Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecektir" ifadelerine yer verilmişti.