Ekonomi Metaverse'de yerini alıyor

Metaverse'de yerini alıyor

13.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Vestel, Metaverse evrenine giriş yapıyor. Şirket, dijital dünyaların birleşiminden doğan ve son dönemde teknoloji gündeminin en önemli konularından biri haline gelen Metaverse'de sanal showroom projesini başlattığını duyurdu.

Metaversede yerini alıyor

EKONOMİ SERVİSİ - Metaverse'de yaratılacak 3 boyutlu çözümlerle ürünleri deneyimlemek, bilgi almak ve alışveriş yapmak gibi pek çok farklı hizmet sunulacak. Ayrıca blok zincir çözümleriyle Metaverse mağazasını entegre edecek. Vestel CEO'su Turan Erdoğan, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

"Teknolojiyi dünyayı daha iyi bir yer haline getirme amacıyla kullanıyoruz. Akıllı teknolojilerin yaygınlaşmasıyla akıllı şehirler ve akıllı evlerin arttığı, eğitime uzaktan erişimle fırsat eşitliğinin sağlandığı, sanal gerçekliğin iş dünyasına yön verdiği, yapay zekanın hayatımızın önemli bir parçası olacağı bir gelecek bizi bekliyor ve bu gelecek hiç de uzak değil. Bu geleceğe hazırlanıyoruz. Şimdi de somut bir adım atarak yeni dijital evren Metaverse evreninde ilk Vestel mağazamızın açılışını yapacağız."

Erdoğan, "Metaverse evreni ve blok zinciri çözümlerini doğru anlamak, tanımak ve kalıcı adımlar atabilmek için yatırım sürecimizin başından itibaren Meta (Facebook) ile dirsek temasındayız. Meta'nın yol gösterici olarak konumlandığı bu iş ortaklığı bizim için çok kıymetli. Bunun bizim için çok büyük güç olduğuna inanıyorum. Meta ile daha yakın çalışarak gelişmeleri uygulamaya alacağız" dedi.