Milliyet EnerjiAfrika’da Türk enerjisi

Afrika’da Türk enerjisi

01.12.2022 - 09:34 | Son Güncellenme:

Yurtdışı operasyonlarına ağırlık veren Aksa Enerji, globalleşme yolculuğunun başladığı ilk ülke olan Gana Cumhuriyeti’nde, ülkenin Elektrik Şirketi ECG (ElectricityCompany of Ghana) ile ABD doları bazında 15 yıl süreli yeni bir elektrik satış sözleşmesi imzaladı.

Afrika’da Türk enerjisi

Şirket, bu sözleşme kapsamında 15 yıl boyunca 370 MW kurulu güce sahip Gana Enerji Santrali’nde ürettiği elektriğin satışını ABD doları bazında gerçekleştirecek. İmzalanan yeni elektrik sözleşmesiyle ilgili konuşan Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı, 370 MW kurulu güce sahip Gana Enerji Santrali’nin doğal gaz dönüşüm sürecini başlattıklarını ve santralde halihazırda çift yakıt teknolojisinin kullanıldığını belirtti. Bununla birlikte, sürdürülebilir yüksek büyüme stratejisi doğrultusunda önemli adımlar attıklarını vurgulayan Kazancı, “Güçlenerek artan büyümemizi enerji ihtiyacının yoğunlaştığı Avrupa pazarında yakından takip ettiğimiz projelerle devam ettireceğiz. Önümüzdeki dönemde üretim portföyümüze hem yurt içi hem de yurt dışındaki yenilenebilir enerjiye yönelik projeleri dahil etmeyi ve global bir enerji şirketi olarak üretim gerçekleştirdiğimiz coğrafyaları genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.

KEŞFETYENİ
Şok sözler! 'Survivor tarihinin açık ara en leş takımı'
Şok sözler! 'Survivor tarihinin açık ara en leş takımı'

Cadde | 09.05.2025 - 09:45

Survivor All Star 2025'te finale sayılı günler kala yarışmada heyecan giderek artıyor. Survivor macerası sona eren Senem Genç, sosyal medya hesabından olay bir paylaşımla adından söz ettirdi.

Yazarlar