Milliyet Enerji Lityum-iyon yerine magnezyum piller

Lityum-iyon yerine magnezyum piller

30.03.2023 - 09:50 | Son Güncellenme:

Tüm dünyada özellikle yenilenebilir enerji kaynakları için lityuma talep artarken, araştırmalar, magnezyumun, lityum-iyon pillerin yerini alabileceğini ortaya koydu.

Lityum-iyon yerine magnezyum piller

Tokyo Bilim Üniversitesi, yüksek fiyatlı ve tedariki zor olan lityum-iyon pillerin yerini potansiyel bir enerji taşıyıcısı olarak magnezyumun kullanılabileceğini açıkladı. Araştırma ekibi, çeşitli elektrokimyasal performans deneyleri yoluyla, yüksek performanslı magnezyum şarj edilebilir pillere kapı açan özel bileşimler buldu.

Haberin Devamı

Araştırmacılar, lityum iyon pillerin yerini alabilmesi için, magnezyum pillerin döngü performansı ve kapasitesinin iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekerken, güvenilir ve bolca bulunmasının yanı sıra, magnezyumun daha yüksek pil kapasitelerini gerçekleştirme potansiyeline de sahip olduğunu vurguluyor.

Araştırma ekibinin başındaki Prof. Yasushi Idemoto, mevcut bulgulardan memnun olduklarını ve ileride olacaklardan umutlu olduğunu belirtirken, “Gelecekteki araştırma ve geliştirmeler sayesinde, magnezyum piller, daha yüksek enerji yoğunluğu sayesinde lityum iyon pilleri geride bırakabilir” ifadelerini kullandı