Ekonomi MIPIM’de büyük iş birliği trafiği

MIPIM’de büyük iş birliği trafiği

16.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen ve dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarlarından olan MIPIM, bu yıl 12-15 Mart tarihlerin arasında gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını 30. kez bir araya getirdi.

MIPIM’de büyük iş birliği trafiği

ALKAŞ’ın Türkiye temsilciliğini yürüttüğü MIPIM Fuarı, 26 binden fazla profesyoneli buluşturdu. Türkiye’nin 206 kurum ve kuruluş ile 1.020 metrekarelik bir alanda temsil edildiği fuara yabancılar da büyük katılım gösterdi. Bununla birlikte, MIPIM 2019 esnasında gerçekleşen 100 konferans ve oturum çerçevesinde ‘Geleceği Etkilemek’ ana teması ile gayrimenkulde geleceğin 30 yılının trendleri tartışıldı.

Haberin Devamı

100’den fazla ülkeden iş insanını çatısı altında toplayan MIPIM Fuarı’nda Türk firmalar da yoğun B2B görüşme trafiği ile dikkat çekti. Yakın ve orta vadedeki işbirlikleri için zemin oluşturulacağına bu yıl da kesin gözüyle bakılan B2B’lerin sayısı ise 4 bin 326 olarak gerçekleşti.

MIPIM’de büyük iş birliği trafiği

İkili görüşmeler...

Fuar kapsamında hem ülke tanıtımı, hem de yabancı yatırımcılarla görüşme fırsatlarını değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Türk müteahhitliğine baktığınızda bugün Çin’den sonra ikinci sıradayız. Yurtdışında devam eden taahhüdümüz 11 milyar dolara yakın. Bugün 11 milyar dolar ile 36 ülkede yatırım yapıyoruz. Ülkemizde 440 bin müteahhit var ve birçok teknik personelimiz kendini yurtdışında temsil edebilir, orada proje çizebilir hale geldi. Ülkemizdeki inşaat sektörünün de yurtdışına açılması öngörüsünü önümüze koyduğumuzda yurtdışında iş yapmak, bu fuarlara katılmak, mimarların, mühendislerin yurtdışında faaliyetlerde bulunması çok büyük önem arz ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Kurum, fuar alanında Türk firmaların yanı sıra uluslararası katılımcıların da stantlarına ziyarette bulundu. Moskova Çadırı’nda Rus heyeti ile bir araya gelen Kurum, Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Marat Khusnullin ve Moskova Federasyonu Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Bakanı Sergey Cheremin ile ikili görüşmelerde bulundu. Ziyaret sonrası İstanbul Çadırı’na geçen Bakan Murat Kurum, Deutsche Bank Varlık Yönetimi Genel Müdürü Bruno Guiliani, Multi CEO’su Josip Kardun, JLL Güney Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan sorumlu CEO’su Benoit Du Passage, Union Invest Yönetim Kurulu Üyesi Joern Stobbe’i ağırladı.