Ekonomi Nakdi Ücret Desteği uzatıldı mı? Nakdi Ücret Desteği ne zaman yatırılacak?

Nakdi Ücret Desteği uzatıldı mı? Nakdi Ücret Desteği ne zaman yatırılacak?

09.03.2021 - 02:12 | Son Güncellenme:

Koronavirüs sürecinde büyük öneme sahip hale gelen Nakdi Ücret Desteği hakkında son dakika gelişmeleri takip ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, daha önce desteği iki ay daha uzatıldığını bildirmişti. Vatandaşların ücretsiz izne çıkarıldıkları veya işsiz kaldıkları dönem için ödenen Nakdi Ücret Desteği uzadı mı, Nakdi Ücret Desteği şubat ödemeleri ne zaman?

Nakdi Ücret Desteği uzatıldı mı Nakdi Ücret Desteği ne zaman yatırılacak

Nakdi Ücret Desteği ne zaman yatacak sorusu gündemi meşgul ederken Bakan Selçuk, son dakika duyurdu. Koronavirüs pandemisinden ekonomik anlamda olumsuz etkilenen vatandaşlara her ay İŞKUR tarafından ödenen Nakdi Ücret Desteği 2021 ne kadar oldu merak konusu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Nakdi Ücret Desteğinin süresinin uzatıldığını açıkladı. Karar Resmi Gazete'de yer aldı. İşte, detaylar...

Haberin Devamı

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ UZATILDI MI?

17 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete'de yer alan kararla, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödenen Nakdi Ücret Desteği 17/1/2021 tarihinden İtibaren iki ay uzatılmıştı. Bu kararnameyle birlikte salgın kaynaklı fesih kısıdı ve Nakdi Ücret Desteği'nin süresi 17 Ocak 2021'den itibaren iki ay uzatılarak 17 Mart 2021 tarihinde bitmesi bekleniyordu.

Bakan Selçuk, Nakdi Ücret Desteğinin iki ay daha uzatıldığını bildirdi. Karar Resmi Gazete'de de yayımlandı. Selçuk, ''Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için tedbirlerimize devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Nakdi Ücret Desteği ve Fesih Kısıtı’nı 2 ay süreyle uzatıyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR 2021?

2021 yılı günlük Nakdi Ücret Desteği miktarı, 13 Ocak 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile asgari ücret artış oranında (%21,56) artırılarak günlük 47,70 TL'ye çıkarıldı. Nakdi Ücret Desteği, bir ay içerisinde en fazla 30 gün olmak üzere işçinin kendisine ödeniyor. Ödemeler, ilgililerin işverenleri tarafından bildirilen; IBAN/ PTT şube gibi ödeme kanalları aracılığıyla İŞKUR tarafından yapılmaktadır. 

ŞUBAT AYI NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE ZAMAN YATIRILACAK? 

Her ay düzenli olarak hesaplara yatırılan Nakdi Ücret Desteği'nin ocak ayı ödemeleri Bakan Selçuk'un açıklamalarına göre 9 Şubat'ta yapılacağı belirtilmişti. Ancak şubat ayı Nakdi Ücret Desteği ödemelerine ilişkin henüz kesin bir tarih verilmiş değil.