Ekonomi Norveç’te ‘iklimi’ tartıştılar

Norveç’te ‘iklimi’ tartıştılar

16.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sabancı Üniversitesi, iklim değişikliği konusunda Türkiye’nin ilk ve tek Eylem Araştırması ve Dönüşüm Tezsiz Yüksek Lisans Programını hayata geçirdi. Program, kurum ve şirketlerin, iklim değişikliği, pandemi, yeni iş modelleri ve çalışma şekilleri gibi gelişmelerle hızla artan dönüşüme hazır olma ve birlikte yönetme ihtiyacına yanıt vermeyi hedefliyor.

Norveç’te ‘iklimi’ tartıştılar

Yüksek lisans programının katılımcıları ve öğretim üyeleri eğitim planı kapsamında Norveç’i ziyaret etti. Liderlik, dönüşüm ve eylem araştırması gibi konuların Norveçli kurum ve şirketlerle ele alındığı ve çeşitli seminerlerin düzenlendiği gezide ayrıca alanında tanınmış ve öncü akademisyenlerle atölye çalışmaları gerçekleştirildi. İlk gün düzenlenen seminer konuşmacıları arasında Türkiye Cumhuriyeti Oslo Büyükelçisi Gülin Dinç de yer aldı.

Haberin Devamı

Eylem araştırmasının bir yaklaşım ve metodoloji olarak, uzun yıllardır Norveç’te akademi, iş dünyası ve sivil toplum alanlarında yaygın olarak kullanıldığını vurgulayan Sabancı Üniversitesi ARAMA Eylem Araştırması İnisiyatifi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu, “Norveç’in demokratik ortamı ve kültürel yapısı, eylem araştırmasının ‘değişimi ve dönüşümü birlikte ve demokratik olarak sağlama’ anlayışı ile iç içe durumda bulunuyor. Bu durum çok uzun yıllardır her alana yansıdığı için akademik olarak da eylem araştırmasının önde gelen akademisyenleri daha fazla Norveç’te yer alıyor. AFF Norveç’in desteği ve Deloitte’in özel katkılarıyla düzenlediğimiz gezimiz yüksek lisans öğrencilerimize güzel bir deneyimsel öğrenme imkanı sundu” dedi.