Ekonomi Nükleerde 2023 için geri sayım sürüyor

Nükleerde 2023 için geri sayım sürüyor

22.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı süren ve Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali olma özelliğini taşıyan Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) kapılarını DHA’ya açtı.

Nükleerde 2023 için geri sayım sürüyor

Akkuyu Nükleer AŞ Yapı İşleri Direktör Yardımcısı Dmitriy Romanets, ilk reaktörün 2023 yılında devreye alınacağını söyledi.

Haberin Devamı

Yüzde 80 çalışan Türk

Romanets, inşaatta her şeyin planlı ve güvenli sürdürüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Projenin üç ünitesinde de montaj işleri devam ediyor. Devreye alınacak birinci ünitenin tüm komplekslerinde çalışmalar devam ediyor. İzinlerin alınması halinde dördüncü ünitenin temel döşemesine yıl sonunda başlamayı hedefliyoruz. Birinci ünitede çok önemli bir hedefe ulaştık. Mayısta reaktör göcesinin montajını tamamladık. Yıl sonunda birinci ünitenin tüm ekipmanlarının montajını tamamlayacağız. Planlara uygun şekilde çalışmalarımız devam ediyor ve 2023’te birinci ünite devreye alınacak.”

Romanets, Akkuyu NGS’nin hem bölge hem de Türkiye ekonomisine büyük bir katkı verdiğini ifade ederek, “Şu an sahamızda 11 bin kişi 7 gün 24 saat esasıyla çalışıyor. 8 bini inşaat işçisi. Betonlamayı ve döşemeyi yapıyorlar. Çalışanların yüzde 80’i Türk. İnşaat işlerini onlar gerçekleştiriyor. Rus çalışanlar da özel ekipmanlarla ilgili çalışmaları yapıyor” diye konuştu.